U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli tjedan vrijednost računa povećana je za 88 posto u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine, a bila je i pet posto veća u odnosu na isto razdoblje 2019., pokazuju podaci Porezne uprave objavljeni u utorak.

U razdoblju od 29. ožujka do 4. travnja u svim djelatnostima ukupna vrijednost fiskaliziranih računa dosegnula je 3,35 milijardi kuna, što je za 1,57 milijardi kuna ili 88,2 posto više nego u usporedivom tjednu 2020. godine, kada su na snazi bile značajno strože mjere protiv širenja koronavirusa u odnosu na trenutne.

U tjednu iza nas izdano je 38,8 milijuna računa, 134 posto posto više nego u istom tjednu 2020. godine.

Pritom je u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broj računa povećan za 112,3 posto, na 25,5 milijuna, a vrijednost im je porasla za 83 posto, na 2,5 milijardi kuna.

U ugostiteljstvu i turizmu je broj fiskaliziranih računa istovremeno je gotovo udeseterostručen, a njihova vrijednost za 555 posto, na 161,8 milijuna kuna. To je rezultat popuštanja strogih epidemioloških mjera koje su bile na snazi lanjsko proljeće.

U objavi Porezne uprave dana i usporedba proteklog tjedna ove godine s istim razdobljem 2019. godine, a ti podaci pokazuju smanjenje broja računa za deset te povećanje iznosa računa za pet posto

U tjednu od 29. ožujka do 4. travnja, u odnosu na prethodni tjedan ukupan broj računa povećan je za tri posto, a iznos za devet posto. Pritom je u trgovini broj računa povećan za tri, a iznos za 12 posto, a u ugostiteljstvu i turizmu vidljivo je povećanje broja računa od posto i iznosa računa za deset posto. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!