Willem Jan Beerthuis – VP Logistics & Services, Bekaert

Willem će na konferenciji Slychain, koja se 14. rujna održava u zagrebačkom hotelu Zonar, govoriti o stvaranju troškovno konkurentnog, robusnog i održivog lanca opskrbe kroz globalnu nabavu logističkih usluga kompanije Bekaert

Willem Jan Beerthuis ima više od 20 godina iskustva u globalnoj nabavi i logističkim operacijama u različitim industrijama i tvrtkama kao što su Lidl, Heineken i Teva, a od veljače 2023. radi kao potpredsjednik za logistiku i pakiranje u kompaniji Bekaert. Unutar svoje trenutne uloge potpredsjednika logistike i pakiranja nadzire logistiku i nabavu pakiranja i logističke operacije Bekaerta na globalnoj razini. Willem će na konferenciji Slychain, koja se 14. rujna održava u zagrebačkom hotelu Zonar, govoriti o stvaranju troškovno konkurentnog, robusnog i održivog lanca opskrbe kroz globalnu nabavu logističkih usluga kompanije Bekaert.

Kako vidite svoju ulogu na trenutnoj poziciji?
Moja želja je stalno poboljšavati i inovirati ono što radim i gotovo da ne postoji drugi odjel u bilo kojoj tvrtki gdje možete implementirati i mjeriti s trenutnim učinkom (i učenje i neuspjeh). Sviđa mi se nabava jer smatram da su naši dobavljači poslovni partneri za poboljšanje i inovacije zajedno koristeći naše ideje i njihovu stručnost. Danas postoje mnogi izazovi koje ne možemo riješiti sami, a tu prije svega mislim na održivost, tržišni kapacitet i slično.

Kako će izgledati budućnost lanca opskrbe?
Gledajući današnje okruženje na polju lanca opskrbe, shvaćate da su u tijeku mnoge promjene u pogledu digitalnih inovacija, održivosti, konsolidacije dobavljača, vidljivosti, te nedostataka potražnje i ponude. Ovome dodajte da izvršni menadžment sve više prepoznaje da je lanac opskrbe ključni čimbenik unutar njihove organizacije jer vam omogućuje da isporučite robu klijentima na vrijeme u potpunosti. Stoga predviđam da će se tijekom sljedećih nekoliko godina eksponencijalno (u usporedbi s prošlim godinama i drugim internim odjelima) ulagati u digitalizaciju opskrbnih lanaca jer tvrtke prepoznaju vrijednost vidljivosti na svim razinama. Zbog većih ulaganja i ovisnosti o digitalizaciji, razvit će se dugoročniji ugovori i partnerstva koja će potaknuti inovacije.

Zašto ste pristali biti govornik na Slychain konferenciji?
Vjerujem da konferencija Slychain može lokalno pokrenuti spomenute točke i pruža izvrsnu priliku za istraživanje budućih partnerstava i inovacija.

Prethodni članakDunja Delić članica Uprave MultiPlusCarda, a Vedran Papić član Uprave PIK Vrbovca
Sljedeći članakRast broja posjetitelja benzinskih postaja