“Okusi se ne rađaju nego stvaraju”
Mark Twain

IREKS AROMA postoji da bi Vam pomogla stvarati nova iskustva i doživljaje kroz okuse i mirise naših začina i mješavina začina.
Naši začini će obogatiti Vaše stvaralaštvo u kuhinji kroz racionalizaciju i standarde. Glavne prednosti su uravnotežena kvaliteta i recepture prilagođene navikama potrošača na našem području.

Začin je dodatak jelima koji im se dodaje kako bi pojačao originalni okus jela ili da bi se isti modificirao prema želji. Začini i aditivi se koriste u prehrambenoj industriji u tijeku tehnološkog procesa, ali i u domaćinstvima. Pošto se dodaju u malim količinama nemaju hranljivu vrijednost pa se može reći da se hrani dodaju isključivo radi poboljšanja okusa i mirisa.

Kada govorimo o podjeli dijelimo ih na: monozačine (jedna vrsta začina, npr. češnjak, papar), mješavine više vrsta začina (npr. curry) i na razne mješavine začina koje imaju raznoliku primjenu u prehrambenoj industriji.

Začini i ekstrakti začina daju svakom mesnom proizvodu punoću te specifični, karakteristični okus. Gotove mješavine začina osiguravaju ujednačenu kvalitetu te stabilan i jedinstven okus finalnog proizvoda.

ZAČINI
ZAČIN CRNI PAPAR MLJEVENI IREKS
ZAČIN BIJELI PAPAR MLJEVENI IREKS
ZAČIN PAPRIKA SLATKA IREKS
ZAČIN PAPRIKA LJUTA IREKS
ZAČIN ČEŠNJAK GRANULE IREKS
ZAČIN ČEŠNJAK U PRAHU IREKS

EKSTRAKTI ZAČINA (praškasti)
PAPAR CRNI
PAPAR BIJELI
ČEŠNJAK IREKS
LUK CRVENI IREKS
PAPRIKA EKSTRAKT
EKSTRAKTI ZAČINA (tekući)
PAPRIKA EKSTRAKT TEKUĆA 8000 a’ 1 kg
PAPRIKA EKSTRAKT TEKUĆA 40.000
PAPRIKA EKSTRAKT TEKUĆA LJUTA 26000

MJEŠAVINE ZAČINA (POSIPI)
POSIP GRILL CLASSIC
POSIP ZA PEČENJE
POSIP ZA PILETINU
POSIP POVRTNI MIX

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!