Zagrebačke pekarne Klara izvijestile su u srijedu da im u prva dva mjeseca ukupni prihodi bilježe planski pad od oko šest posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali da imaju i rast profitabilnosti za oko 10 posto te ocjenjuju da nije bilo značajnijeg negativnog utjecaja na poslovanje vezano uz epidemiju koronavirusa.

Kako je kompanija izvijestila Zagrebačku burzu, rast profitabilnosti za oko 10 posto rezultat je optimizacije i racionalizacije proizvodnje te delistiranja proizvoda i smanjenja suradnje s kupcima koji ne donose dostatnu profitabilnost.

U tom smislu, kako ističu, u navedenom razdoblju nije bilo značajnijeg negativnog utjecaja na poslovanje Zagrebačkih pekarni Klara vezano uz epidemiju koronavirusa.

Iz tvrtke napominju kako se u ovom trenutku nabava ključnih sirovina i robe odvija otežanim tokom, s dodatnim troškovima, no još uvijek bez većih disruptivnih trenutnih posljedica na poslovanje.

Ističu i kako za sada imaju dostatne raspoložive zalihe na prihvatljivoj razini te kako će aktivno raditi na osiguranju dostupnosti svih kategorija roba i proizvoda. No, ukoliko se trenutno stanje s epidemijom nastavi za očekivati je da će doći do izazova u redovnom poslovanju, napominju.

Iz Zagrebačkih pekarni Klara navode i kako u zadnjih desetak dana bilježe porast potražnje od trgovačkih lanaca i drugih kupaca, posebice za trajnom robom.

Daljnja proizvodnja planira se u skladu s racionalnom potražnjom od ugovornih kupaca uz kontrolu mogućih prevelikih zahtijeva za određenim proizvodima te ovisnosti o dostupnosti sirovina, ističu iz Klare napominjući da su u redovitim kontaktima sa dobavljačima i partnerima.