Uprava tvrtke Glas Istre trgovina d.o.o. od danas je zatvorila sve kioske, kojih je stotinjak, a dnevnik Glas Istre će se, kako su izvijestili, i dalje prodavati u mrežama drugih distributera i drugim uobičajenim prodajnim mjestima.

Nakon što je 6. svibnja podnijela prijedlog za otvaranjem predstečajnog postupka, Uprava Glas Istre trgovine zbog poslovno uvjetovanih razloga je donijela odluku kojom od danas zatvara sve kioske, odnosno prodajna mjesta na kojima je obavljala svoju osnovnu djelatnost, priopćeno je iz tvrtke Glas Istre trgovina.

S obzirom na značajnu razgranatost te prodajne mreže, putem koje su se u velikoj mjeri u Istri distribuirale i novine Glas Istre, iz Uprave su izvijestili kako će istarski dnevnik Glas Istre i dalje biti redovito i svakodnevno prisutan u prodajnim mrežama drugih distributera, kao i na drugim uobičajenim prodajnim mjestima.

Pretplatnici Glasa Istre koji su svoje primjerke novina svakodnevno podizali na prodajnim mjestima Glasa Istre trgovine, navodi se u priopćenju, bit će obaviješteni o alternativnim mogućnostima preuzimanja novina.

Uprava Glasa Istre trgovine još je početkom svibnja najavila predstečajnu nagodbu kao rješenje problema u kojima se našla tvrtka s kioscima diljem Istre, gotovo 300 zaposlenih i milijunskim gubicima. Radnici nisu dobili plaće od veljače. Veliki dio zaposlenih do danas su uredno radili u polupraznim kioscima širom Pule i Istre.

Na internetskoj stranici Fine objavljeno je da je za Glas Istre trgovinu danas doneseno rješenje o otvaranju predstečajne nagodbe, a prvo ročište sazvano je za 24. srpnja.

Poduzeće Glas Istre trgovina je zajedno s tvrtkom Glas Istre novine 2010. godine preuzeo Albert Faggian za po jednu kunu. (SEEbiz / Hina)