gaj-rajnski-rizling1Vino Gaj rajnski rizling 2010. iz Podruma Mladina osvojilo je zlatnu medalju na Monde Selection 2011. u Brusselsu, izvijestili su iz Agrokor vina.

Monde Selection utemeljen je 1961. u glavnom belgijskom gradu Brusselsu, a samo najbolji proizvodi nositelji su oznake Quality Award. Ocjenjivanje Instituta Monde Selection često se uspoređuje s Michelinovim zvjezdicama koje restorani dobivaju za svoju kvalitetu.

Pouzdanost instituta temelji se na znanstvenim analizama i neprestanom poboljšanju metodologije testiranja, a zbog svoje filozofije, iskustva i prepoznatljivosti nagrađenih proizvoda koju je razvio, Monde Selection je posebno cijenjen u svom segmentu.

Nagrađeno vino Gaj rajnski rizling 2010. odlikuje zelenkasto-žuta boja te vrlo snažne i prepoznatljive sortne arome voćnog karaktera citrusa i koštičavog voća poput marelice i breskve. Izraženog svježeg i harmoničnog okusa koji intenzitetom i karakterom prati mirise utjelovljujući eleganciju i finu ugođenost aroma, navode iz proizvođača.

Uz nagrađeno vino Gaj rajnski rizling, iz Podruma Mladina na tržištu su u ponudi Gaj traminac te Gaj sauvignon.