vindija-dlg-paleta-largeDLG je vodeća europska organizacija u sektoru prehrane i agrikulture, čiji Centar za ispitivanje provjerava kakvoću namirnica na 800 različitih načina

Prehrambena industrija Vindija ostvarila je novi uspjeh na ocjenjivanju njemačkog agrikulturnog udruženja DLG, gdje je sa svojim mliječnim asortimanom dobila ukupno devet zlatnih i tri srebrne medalje, priopćeno je iz varaždinske kompanije.

Zlatne DLG medalje pripale su punomasnoj i light varijanti svježeg mlijeka ‘z bregov s trajnošću od 21 dana, a među proizvodima koji su dobili najviše ocjene našla se i osvježujuća ledena kava ‘z bregov. Ovaj izvrstan proizvod i prošle je godine za svoju kvalitetu osvojio zlatnu medalju, a jednak uspjeh ponovio je i Popy shake od vanilije, ističu iz Vindije.

Jogurt ‘z bregov s 2,8% m.m. za svoje je 200-gramsko izdanje također dobio zlatnu medalju, a među fermentiranim mliječnim proizvodima najvišim DLG priznanjem nagrađen je i probiotički jogurt Vitaktiv natur.

Tu su i Fortia natur i vanilija, proizvodi koji sadržavaju probiotičku kulturu Lactobacillus casei, L. casei 431, čiji su pozitivni učinci na ljudsko zdravlje znanstveno dokazani.

Najviše ocjene pripale su i kremastom jogurtu Freska Cjelovita muesli – grožđice, koji je svoj premijerni nastup na DLG ocjenjivanju obilježio odličnim uspjehom.

Srebrna DLG medalja pripala je trajnom mlijeku ‘z bregov s 2,8%  mliječne masti, kojem je ovo također druga uzastopna nagrada dodijeljena od strane krovne europske organizacije za prehranu i agrikulturu.

Uz Vindijin temeljni proizvod, srebrne medalje osvojili su i mliječni deserti – pudinzi od čokolade i vanilije, koji su za svoju kontinuiranu kvalitetu već ranije primili prestižno priznanje “DLG Klasici”, ističe se u priopćenju Vindije.