Prosječno njemačko kućanstvo u svoj poštanski sandučić godišnje primi čak 33 kg promotivnih letaka, a u tu se svrhu godišnje, prema javnom dostupnim podacima iz 2018., otisne više od milijun tona promotivnog papira. U Hrvatskoj bi to po analogiji značilo više od 25.000 tona papira te više od 100 milijuna promotivnih letaka i kataloga godišnje.

Prema istraživanjima njemačke tvrtke EYZA iz 2020. i 2021. godine (obavljena u Njemačkoj, Hrvatskoj i još nekoliko EU zemalja), 91% kupaca je postalo opreznije pri dodirivanju papirnatih letaka i kataloga zbog pandemije koronavirusa, a čak 99% kupaca preferira podatke o promocijama svih trgovaca imati na jednom mjestu. Upravo je taj podatak bio poticaj za lansiranje aplikacije pod nazivom “33%”, koja korisnicima nudi “sve promocije na jednom mjestu” na jednostavan i interaktivan način. Hrvatska je odabrana kao test tržište za ovaj novitet, a aplikacija je od nedavno dostupna korisnicima iPhone i Android pametnih telefona.

Aplikacija ima iznimno jednostavan i interaktivan preglednik putem kojega se može pretraživati promocije prema imenu proizvoda, kategoriji, trgovcu, lokaciji, radijusu interesa ili određenom razdoblju. Možda najpraktičnija funkcionalnost je mogućnost da jednostavno i lako ubacite u listu omiljenih proizvoda svojih 15-20 proizvoda koje najčešće kupujete i tražite, te da samo jednim klikom provjerite što se od njih trenutno nalazi na promociji i gdje. Te promocije možete potom prebaciti u kupovnu listu za trenutnu kupovinu ili ih čak podijeliti s prijateljem ili članom obitelji.

Velika inflacija i povećanje cijena proizvoda čini ovu aplikaciju danas relevantnijom nego ikad za korisnike, a uz povećanje cijena tiska i dostave i trgovcima je u interesu da smanje potrebe i troškove za tu namjenu.

Aplikacija se može skinuti na App storeu ili Google playu, a za korisnike je potpuno besplatna. Za početak u njoj možete pronaći promocije vodećih nacionalnih trgovačkih lanaca, a s vremenom će uključivati i sve promocije na hrvatskom tržištu. Za uključivanje u ponudu dodatnih maloprodajnih akcijskih ponuda, možete nas kontaktirati na josip.muller@ezya.eu.

33% je osobni lovac na promocije koji štedi vrijeme i novac svojim korisnicima. Želimo Vam uspješan lov!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!