AB InBev otkazao najveći ovogodišnji IPO

Kompanija je objavila kako neće nastaviti s procesom uvrštenja tvrtke Budweiser Brewing Company APAC zbog "nekoliko faktora, uključujući i tržišne okolnosti"

Svjetski pivarski div Anheuser-Busch InBev (AB InBev) je objavio kako neće nastaviti proces uvrštenja dionica svoje azijske podružnice na burzu u Hong Kongu. Vrijednost ove transakcije procjenjivala se na čak do 10 milijardi dolara i trebala je biti najveća inicijalna ponuda dionica u svijetu ove godine.

Kompanija je objavila kako neće nastaviti s procesom uvrštenja tvrtke Budweiser Brewing Company APAC zbog “nekoliko faktora, uključujući i tržišne okolnosti. Kompanija će pomno motriti tržišne uvjete budući da neprekidno procjenjuje opcije kojima može povećati vrijednost za svoje dioničare, optimizirati poslovanje i potaknuti dugoročni rast”, objavljeno je iz AB InBev-a.

AB InBev proizvodi svako četvrto pivo koje se proda u svijetu, a među njegovim su brendovima Budweiser, Stella Artois, Corona i Hoegaarden. Izlistanje na burzu tvrtki bi omogućilo snižavanje duga koji je krajem prošle godine iznosio više od 100 milijardi dolara zbog brojnih akvizicija.