Upravljanje otpadom u Tommy trgovinama s Orwak balirkama

Tommy, jedan od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca s 206 prodajnih lokacija u kojima svakodnevno kupuje više od 250.000 vjernih kupaca, nedavno je investirao u novo učinkovito rješenje za upravljanje otpadom - Orwak balirke za kompaktiranje otpadnih sirovina

Tommy se kontinuirano razvija i raste te posluje u više od 200 trgovina različitih veličina, od “marketa” kao lokalnih prodavaonica u naseljima i gradovima do “hipermarketa” kao velikog maloprodajnog formata s velikom širinom i dubinom asortimana. Jedan je od najvećih hrvatskih trgovačkih lanaca i vodeća kompanija i poslodavac u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj i upravo zbog toliko velikog obujma posla – rukovati praznom, poglavito kartonskom ambalažom koja se gomila kontinuiranom dostavom proizvoda, količine kartona bile su sve veći izazov za poslovnice Tommyja.

U proljeće 2018. Tommy je potpisao ugovor s Interserohom, pružateljem ekoloških usluga i distributerom Orwakovih proizvoda za Hrvatsku, osiguravajući svojim poslovnicama novo učinkovito rješenje za upravljanje otpadom. Zadovoljstvo Orwakovim proizvodima dokazuje i sve veća rasprostranjenost balirki u Tommy prodavaonicama pa će tako u proljeće 2019. biti instalirana i stota balirka u poslovnicama.

Orwak je vodeći proizvođač balirki na području Europe, a pored distribucije tvrtka Interseroh osigurava i organizirani servis Orwakovih proizvoda za područje cijele Republike Hrvatske.

Balirke služe kao skladišni prostor za karton u trgovinama, a prodavači i skladištari ne trebaju više trgati i slagati kartonske kutije, već ih samo ubacuju u balirku i time štede vrijeme i energiju. Logistika je puno jeftinija uz Orwak balirke jer su bale kompaktne i nije potrebno da po njih dolazi sakupljač. Time ne dolazi do nakupljanja kartona zbog kašnjenja sakupljača i štede se troškovi transporta. Nadalje, postiže se veća prodajna cijena sirovina, a potiče se i recikliranje sirovina, ekologija i održivo poslovanje tvrtke.

Za veće prodavaonice s opsežnom količinom ambalažnog materijala idealan je Orwak stroj POWER 3420, malih dimenzija i velikog kapaciteta s brojnim modernim funkcijama koji radi bale kartona težine veće od 300 kg.

Najbolji izbor za manje prodavaonice s ograničenom visinom stropa su manje balirke iz Orwak asortimana. Najnovije izdanje, model 3120, najpopularniji je izbor ovih poslovnica. Prikladnog je i kompaktnog dizajna, manjih dimenzija sa širokim vratima za umetanje te proizvodi bale težine do 100 kg. Kompaktni dizajn i veličina uređaja prilagođene su za transport u dizalima zbog lokacija gdje će stroj biti ugrađen i na višim katovima.

Uz navedene manje, velike balirke koriste se u skladištima. Balirka 3620 radi bale kartona i folije do 400 kg, a osim kartona i folije moguće je u njima balirati i plastične i drvene gajbice, stiropor te ostalu plastiku. Tommy upotrebljava najsnažniju Orwak balirku POWER 3620 u čak tri svoja skladišta.

Sve POWER balirke opremljene su automatskim kliznim vratima tako da će vrata uvijek biti otvorena kada se vaše osoblje vrati s dodatnim kartonom, dok je otvor ergonomski prilagođene visine za ubacivanje materijala. Uz to, zamjena 1100 L kanti s jednom balirkom i urednom hrpom bala štedi mnogo vrijednog prostora za pohranu, što je važno za prodavaonice koje se nalaze u centru grada.

Tommy je iznimno zadovoljan novim Orwak rješenjem za baliranje kao i savjetom i uslugama Interseroha. Prednosti se najviše očituju u povećanoj učinkovitosti i poboljšanom radnom okruženju jer je znatno manje fizičkog rada te je manje vremena utrošeno na rezanje i slaganje kutija.

Prethodni članakAB InBev otkazao najveći ovogodišnji IPO
Sljedeći članakŠto je zajedničko ovogodišnjim Dvorištima?