VijestiRegijaAgrana: Imamo ambicije u Srbiji

Agrana: Imamo ambicije u Srbiji

Šef austrijske Agrana grupacije Johan Marihart izjavio je u Beču da taj koncern, čiji je godišnji obrt 2,6 milijardi eura, ima ambicije ulagati u Srbiju.

On je, na skupu posvećenom prezentaciji ekonomskih potencijala Vojvodine, rekao da Agrana vidi velike potencijale u šećeru, škrobu i voću.

“Imamo veliki interes jer je srpska poljoprivreda vrlo konkurentna. Pozicionirana je na tržištu svijeta, a ujedno je bez genetski modificiranih proizvoda”, objasnio je Marihart te istaknuon kako je važno što Srbija ima pristup tržištima EU, Rusije, kao i drugim velikim zemljama.

Veliki potencijal za investicije vidi u proizvodnji škroba i bioetanola.

Marihart je ukazao da su uvjeti za ulaganje, koji već većom mjerom postoje, politička stabilnost, predvidivost, ali i dobri ekonomski podaci, koje je stvorila vlada Srbije.

“Mi ne ulažemo negdje zbog niskih plaća pa se kasnije selimo na druge destinacije, već dolazimo sa velikim investicijama da bi dugoročno ostali”, podvukao je on strategiju ulaganja Agrane. (SEEbiz/Tanjug)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...