tvornica secera osijek-midiU netom završenoj kampanji šećerne repe u Tvornici šećera Osijek d.o.o. proizvedeno je ukupno 75.000 tona bijelog kristal šećera.

Izjavio je to Damir Rogulja, predsjednik Uprave Tvornice šećera Osijek, dodavši kako je kampanja prerade šećerne repe zajedno s preradom sirovog šećera završena prije nešto više od tjedan dana.

“Ukupno je prerađeno oko 360.000 tona šećerne repe i 30.000 tona sirovog šećera. Prosječna digestija šećerne repe bila je iznad višegodišnjeg prosjeka i iznosila ja 15,80, a prosječni prinos bio je 63 tone po hektaru, što je isto tako iznad višegodišnjeg prosjeka”, kaže Rogulja.

U Tvornici šećera Osijek u tijeku je, kako doznajemo, ugovaranje proizvodnje šećerne repe za 2016. godinu i s obzirom na dobre proizvodne rezultate proizvođača, ima naznaka povećanja broja hektara pod šećernom repom koji će biti ugovoreni s ovom tvrtkom.

“Prošlog petka počela je dodatna kampanja prerade sirovog šećera u kojoj će se preraditi 30.000 tona sirovog šećera i ona bi trebala završiti oko 10. siječnja 2016. godine. Tako će sveukupna proizvodnja šećera u tri kampanje, koje su počele početkom kolovoza ove godine a završit će sredinom siječnja 2016., iznositi oko 135.000 tona” rekao je Rogulja. (glas-slavonije.hr)