Članica Nadzornog odbora Zagrebačke pivovare Anita Boltužić Kučić imenovana je na poziciju potpredsjednice Komercijalnog sektora Molson Coorsa za Europu (Vice President Commercial Molson Coors Europe), izvijestili su iz Zagrebačke pivovare koja posluje u sastavu američko-kanadske pivarske grupacije Molson Coors.

Na novu je funkciju došla s pozicije direktorice svih Molson Coorsovih brendova na europskim tržištima (MCE Brand Excellence Director) te će kao potpredsjednica Komercijalnog sektora odgovarati direktno predsjedniku uprave Molson Coorsa za Europu.

“Velika mi je čast preuzeti novu funkciju potpredsjednice Komercijalnog sektora Molson Coorsa za Europu. Bit će mi veliko zadovoljstvo i profesionalni izazov preuzeti odgovornost za kontinuirano unaprjeđenje komercijalne strategije kao i provođenje praksi izvrsnosti u komercijalnom poslovanju kako bi Molson Coors brendovi postali prvi izbor potrošača i kupaca na europskim tržištima”, izjavila je u povodu novog imenovanja Boltužić Kučić.

Tako će na novoj poziciji Anita Boltužić Kučić usko surađivati s Globalnim timom za potrošače i kupce Molson Coorsa s ciljem uspješnog implementiranja programa izvrsnosti na europskim tržištima jedne od vodećih pivarskih industrija u svijetu.

Zajedno s generalnim i izvršnim direktorima ostalih europskih zemalja bit će odgovorna za dugoročan razvoj vizije i strategije cjelokupnog portfelja Molson Coorsovih brendova, što je u skladu s razvojnom strategijom na globalnoj razini.

Uz navedena zaduženja, na novoj će funkciji voditi brigu i o cjelokupnoj marketinškoj zajednici vodeći se najboljim primjerima iz MCE okruženja te će pritom usko surađivati s marketinškim direktorima svih zemalja u kojima kompanija posluje.

Također će biti odgovorna za razvoj strategije inovacija Molson Coorsa na europskom tržištu u skladu s brendovima kompanije na globalnoj razini.

Uspješna karijera Anite Boltužić Kučić strelovito se razvijala do najnovijeg imenovanja na poziciju potpredsjednice Komercijalnog sektora Molson Coorsa za Europu.

Timu Zagrebačke pivovare priključila se 2002. godine kao Junior Brand Manager, a već iduće godine promovirana je na poziciju Brand Managera za Ožujsko pivo.

Godine 2005. preuzima funkciju Brand Managera za Beck’s, a 2006. postaje Marketing Manager za domaće brendove.

Direktoricom marketinga Zagrebačke pivovare imenovana je 2008., a članicom Nadzornog odbora u srpnju 2013. godine kad je imenovana i direktoricom svih Molson Coorsovih brendova na europskim tržištima.