Argeta dobitnica nagrade EURO EFFIE 2010.

Robna marka Argeta postala je prva i dosada jedina slovenska dobitnica prestižne nagrade EURO EFFIE, priopćeno je iz Droge Kolinske.

Međunarodna komisija stručnjaka za komuniciranje odabrala je od 29 finalista one koji su uspjeli izmjeriti i dokazati uspjeh robne marke na više od dva europska tržišta, navodi se u priopćenju.

Argeta Junior tako je u konkurenciji globalnih robnih marki koje posluju na europskom tržištu osvojila brončanu medalju. Čitavu akciju Argete Junior zasnovali su u Drogi Kolinskoj u suradnji s dugogodišnjim partnerom agencijom Publicis.

Međunarodni žiri sastavljen od direktora, savjetnika i stručnjaka najvećih europskih i svjetskih tvrtki i agencija za komunikaciju ocijenio je da kampanja Argeta Junior sa svojim složenim spletom aktivnosti, koje su bile usmjerene kako u robnu marku Argeta Junior tako i u predstavljanje novog okusa Argeta Junior pizza, zaslužuje prestižnu nagradu EURO EFFIE 2010.

Prijava kampanje Argeta Junior na natjecanje EURO EFFIE 2010. podvrgnuta je strogim kriterijima i ocijenjena od strane međunarodnog žirija u dva kruga.

U prvom krugu ocjenjivanja presudila je učinkovitost koju su članovi žirija mjerili na temelju pozadine prijavljene kampanje, poslovnih ciljeva, kreativne i medijske strategije te nepobitnih i izmjerivih rezultata, odnosno uspjeha same kampanje.

Finalisti prvoga kruga zatim su ponovno ocijenjeni, pri čemu je žiri ocjenjivao kreativnost (20 posto ocjene) i učinkovitost kampanje (80 posto ocjene). (pd)