Asseco SEE okupio 80 bankara i ICT stručnjaka na konferenciji

aseccoFast-forward Banking: The Power of Digital Transformation konferencija, održana u Zagrebu 09. lipnja 2015. godine, okupila je preko 80 bankara i informatičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Na konferenciji se raspravljalo o digitalnoj evoluciji u bankarskoj industriji koja je posljedica promjena u ponašanju korisnika, povećanog broja distribucijskih kanala i digitalizacije u poslovanju i društvu općenito, i o izazovima koje ta evolucija donosi.

Banke su započele digitalno putovanje prije nekoliko godina kako bi pratile tehnološke trendove i stalno i brzo mijenjajuće zahtjeve i ponašanje svojih klijenata.

Iako su neka bankarska tržišta vrlo napredna u digitalnim područjima kao što su aplikacije za krajnje korisnike, s odličnim uslugama poput mobilnog bankarstva, prostor za razvoj i rast je vrlo velik.

Moderne aplikacije fokusirane na krajnje korisnike ne mogu funkcionirati bez da su povezane s internim procesima, resursima i podacima. Prava digitalna transformacija, koja se tek treba dogoditi, podrazumijeva integraciju operacija iniciranih od strane klijenata s internim poslovnim procesima banke. Smanjenje troškova i povećanje prodaje ostaju ključni motivi za promjene.

“U Assecu SEE smatramo da je naša dužnost predvoditi i inicirati rasprave vezane za evoluciju u bankarskoj industriji koja je posljedica tehnološkog napretka i s njim povezanih stalnih, sve bržih promjena u ponašanju i zahtjevima korisnika. Naša rješenja stalno mijenjamo i prilagođavamo novim kanalima za komunikaciju i digitalizaciji koja je danas prisutna u svim aspektima života. Zaključci s današnjeg skupa našim klijentima mogu pomoći da budu uspješniji i efikasniji, a nama su smjernice za daljnji razvoj postojećih i novih rješenja”, napomenuo je Dražen Pehar, Predsjednik Uprave Asseca SEE Hrvatska.

Prethodni članakEuropski trgovački velikani Rewe i E.Leclerc postaju partneri
Sljedeći članakNova svjetska zlata za Vina Belje