VijestiRegijaBarry Callebaut započeo proizvodnju čokolade u Novom Sadu

Barry Callebaut započeo proizvodnju čokolade u Novom Sadu

U Novom Sadu je svečano otvorena tvornica čokolade Barry Callebaut. Njena izgradnja je započela u ožujku 2020. godine, a najavljeno je da će u pogonima biti zaposleno više od 100 radnika, te da će proizvoditi oko 50.000 tona kvalitetne čokolade godišnje.

U izgradnju tvornice uloženo je 55 milijuna eura, a omogućit će Barry Callebaut Grupi da opskrbljuje kupce širokim asortimanom čokolade, kakao preljeva i punjenja. Služit će kao regionalno čvorište iz kojeg se Barry Callebaut može obratiti brzo rastućim tržištima čokolade u jugoistočnoj Europi.

Barry Callebaut je švicarski proizvođač čokolade namijenjene kupcima u ugostiteljskoj i konditorskoj industriji koji opskrbljuje 25 posto svjetskog tržišta čokoladom. Kompanija je u fiskalnoj 2019./20. godini na svjetsko tržište izbacila 2,1 milijun tona čokolade i kakaa.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...