VijestiSvijetBosanski sokovi na policama njemačkih trgovačkih lanaca

Bosanski sokovi na policama njemačkih trgovačkih lanaca

Tvornica za preradu voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca ostvarila je još jedan značajan ulazak na nova tržišta, kao i otvaranje suradnje s novim kupcima

Tako su na tržište Njemačke isporučene prve količine sokova u staklenoj ambalaži 200 ml jabuka 100 %, borovnica, breskva, šljiva, višnja i jagoda, pod vlastitim brandom Swity, prilagođene zahtjevima ovog tržišta.

“Uz ovaj veoma značajan ulazak na njemačko tržište, također, ostvaren je i prodor prema novim kupcima, tako da je došla i prva narudžba iz slovenskog Mercatora za marmelade 20 g iz tzv. HORECA programa. Džemovi i extra džemovi pod brandom Fruby uskoro stižu na tržište Mađarske, a vode se i pregovori s potencijalnim kupcem tetra pak sokova za tržište UAE i šire regije Arapskog zaljeva”, izjavio je Haris Salihbašić direktor Swity d.o.o.

Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca, vlasnik poznatih Vegafruitovih brendova, nakon pokretanja proizvodnje na ovaj način nastavlja s otvaranjem novih tržišta, ali i s kontinuitetom širenja već osvojenih za svoje Swity sokove, Fruby džemove i Vegy pasterizirano povrće. Prije nekoliko mjeseci, prve količine Swity sokova isporučene su u zemlje Arapskog zaljeva i već se nalaze u poznatom Dubai – Geant Hipermarketu.

“Zanimljivo je da s obzirom na visoke zahtjeve koje u cijelosti ispunjavamo, nekako lakše prodiremo na inozemna tržišta”, rekao je Salihbašić, koji je naglasio da je u planu dalje širenje plasmana na tržištima SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja.

Trenutno od proizvodnje u ovoj tvornici živi 70 radnika i njihovih obitelji, ali i nekoliko tisuća kooperanata. U prošloj godini otkupljeno je oko 4.000 tona voća i povrća. Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brendova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i tako spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontrolirane kvalitete. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...