branko-roglic-2-midi1Branko Roglić za Večernji je list izjavio da mu je ulazak u Pivovarnu Laško “i te kakav interes”, ali i kako se u prodaju Mercatora nije miješao.

Roglić, koji je pred Slovencima osvanuo kao “spasitelj” Mercatora, budući da bi njegov Orbico i Panvita trebali dokapitalizirati Pivovarnu Laško i tako prodaju 23,24 posto dionica Mercatora u vlasništvu tog proizvođača piva hrvatskom Agrokoru učiniti nepotrebnom, tvrdi da se u prodaju najvećeg pojedinačnog udjela u Mercatoru nije miješao jer ga “maloprodaja ne zanima”.

No, istovremeno je naglasio da mu je poziv da uđe u Pivovarnu Laško “i te kakav interes”, budući da već distribuira proizvode Pivovarne u Hrvatskoj i Sloveniji pa zašto ne bi i u ostatku regije “od Slovenije do Moldavije” u kojoj je najjači.

Roglić je demantirao da njegov mogući ulazak u Pivovarnu Laško znači obračun s Ivicom Todorićem te je rekao kako su on i Todorić zajedno gradili Hrvatsku udrugu poslodavaca te se na hrvatskom tržištu bore “svaki na svoj način i u svom segmentu”.

Za udjel u Mercatoru Roglić se natjecao prije dvije godine s objašnjenjem ostvarivanja golemih sinergijskih efekata. (Večernji list)