British American Tobacco ima novog izvršnog direktora

Marroco je za BAT počeo raditi 1992. godine u Brazilu, a 2014. ušao je u izvršni odbor na poziciji direktora poslovnog razvoja. Pet godina kasnije postao je član upravnog odbora, a do imenovanja bio je zadužen za regiju Europe i sjeverne Afrike

British American Tobacco imenovao je u ponedjeljak financijskog direktora Tadeua Marroca glavnim izvršnim direktorom, označivši kraj četverogodišnjeg mandata Jacka Bowlesa.

Bowles je ušao u upravni odbor vlasnika Tvornice duhana Rovinj 2019. godine i vodio je kompaniju kroz razdoblje temeljitih promjena koje su prebacile težište rasta na nove kategorije proizvoda, poput vapea i e-cigareta.

Marroco je za BAT počeo raditi 1992. godine u Brazilu, a 2014. ušao je u izvršni odbor na poziciji direktora poslovnog razvoja. Pet godina kasnije postao je član upravnog odbora, a do imenovanja bio je zadužen za regiju Europe i sjeverne Afrike.

“Budući da sam bio u središtu formulacije (n)ove strategije, uvjeren sam da je ona pravi strateški put za BAT”, napisao je u priopćenju novi glavni izvršni direktor.

Poziciju financijskog direktora privremeno će obnašati Javed Iqbal, priopćila je kompanija. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHollywoodska zvijezda Orlando Bloom novo je zaštitno lice Staropramen piva
Sljedeći članakVažni koraci u zelenoj tranziciji Hrvatske pošte