adris-buducnost u adrisu-midiNakon obrade i evaluacije pristiglih prijava tijekom listopada, na temelju zadanih kriterija i potreba kompanija u sastavu Adris grupe, u širi krug testiranja, koji će se održati ovih dana u Rovinju i Zagrebu, pozvano je 130 kandidata.

Na ovogodišnji natječaj projekta “Budućnost u Adrisu” pristiglo je ukupno 440 prijava.

Adris grupa je od 26. lipnja do 30. rujna 2015. po treći puta otvorila vrata kandidatima bez prethodnog radnog iskustva u struci koji su svoje školovanje završili na hrvatskim ili inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima uz prosjek ocjena viši od 4,0.

Otvarajući natječaj, Adris je prezentirao područja zapošljavanja koja imaju budućnost u Hrvatskoj, poput marikulture, elektrotehnike i računarstva, prehrambene tehnologije, matematičkog modeliranja, prava i drugih.

Naime, za sva ta zanimanja osigurana su radna mjesta u Adrisovim tvrtkama – Maistri, kao vodećoj hrvatskoj kompaniji u elitnom turizmu, Cromarisu, vodećem hrvatskom izvozniku jadranske ribe i najvećem hrvatskom osiguravajućem društvu Croatia osiguranju.

Očekivano, najveći interes je iskazan za zapošljavanje u području turističkog menadžmenta i marketinga budući da je Adris grupa najavila intenzivna ulaganja upravo u turistički dio Grupe. Zamjetan broj prijava pristigao je i za zapošljavanje u području marikulture, odnosno u Cromarisu.

Otvorenjem novog mrjestilišta u Ninu, najavljenim planom povećanja proizvodnje i jačanja prisustva na europskom i svjetskom tržištu kvalitetne bijele ribe, otvorila se potreba za brojnim mladim stručnjacima iz tog područja.

Nakon obrade i evaluacije pristiglih prijava tijekom listopada, na temelju zadanih kriterija i potreba kompanija u sastavu Adris grupe, u širi krug testiranja, koji će se održati ovih dana u Rovinju i Zagrebu, pozvano je 130 kandidata. Tijekom studenoga i prosinca nastavit će se strogi selekcijski postupak.

Kandidate koji su zadovoljili testiranja intervjuirat će neovisni stručnjaci uz pomoć Adrisovih HR menadžera. Kako je planirano, izabrani kandidati odrađivanje jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža započet će početkom veljače 2016.

Kao i u prethodnim ciklusima pripravništva projekta “Budućnost u Adrisu”, pripravnički staž odrađivat će kroz posebne programe pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka. Po isteku pripravničkog staža, najuspješnijima Adris grupa će ponuditi stalno zaposlenje i kontinuirano stručno usavršavanje.

Ovogodišnji natječaj pratila je u javnosti zapažena kampanja i izvan granica naše zemlje, kako bi motivirala mlade da ostanu kod kuće, odnosno, kako bi mladima na odlasku pokazala da, unatoč svemu, ima budućnosti i u Hrvatskoj. Podsjetimo, Adris grupa je već 2010. godine, kad je otvoren prvi natječaj projekta “Budućnost u Adrisu”, upozoravala na izazove niske zaposlenosti mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi i problema odljeva mozgova u inozemstvo.

Kao jedna od vodećih hrvatskih kompanija po kriterijima inovativnosti, kompetitivnosti i profitabilnosti, Adris grupa, davanjem prilike mladim i obrazovanim ljudima željnim izazova, nastavlja poticati i nagrađivati izvrsnost i rad, promicati znanje i odgovornost te ukupan gospodarski rast i razvoj Hrvatske.