Američki prehrambeni div Campbell Soup objavio je kako će prodati svoju dansku jedinicu Kelsen Group podružnici proizvođača Nutelle, tvrtki Ferrero, za 266,4 milijuna eura. Belgijska kompanija CTH Invest koja je dio Ferrera, objavila je kako će preuzeti dva proizvodna pogona Kelsena u Danskoj i tako u svoj portfelj dodati asortiman finih keksa.

“Prodaja Kelsen Group dio je naše strategije koja predviđa fokus na Sjevernu Ameriku u kojoj smo prisutni s kultnim brendovima i imamo snažnu tržišnu poziciju, a ujedno i smanjujemo naše zaduženje”, objavio je Mark Clouse, glavni izvršni direktor Campbella.

Tvrtka Kelsen, u čijem su portfelju brendovi Kjeldsens i Royal Dansk, u proteklih je 12 mjeseci zabilježila neto prodaju od 139,4 milijuna eura.

Prodaja Campbellove međunarodne jedinice započela je u kolovozu prošle godine nakon što su kompaniju počeli pritiskati ulagači da poboljša profitabilnost i izvedbu dionica.

Talijanska konditorska grupacija Ferrero za Campbellovu međunarodnu jedinicu natjecala se s drugim ponuditeljima među kojima je bio i konzorcij privatnih dioničkih društava KKR & Co i Bain Capital LP te proizvođač keksa Oreo Mondelez International Inc.

Američka je kompanija također objavila kako je u tijeku i proces deinvestiranja preostalog međunarodnog poslovanja koji uključuje australskog proizvođača brenda Arnott’s. Očekuje se kako će biti gotov u prvom kvartalu sljedeće godine.