Uz više od 2.300 izlagača cargo-partner će predstaviti svoje usluge na sajmu Transport logistics koji se održava od 4. do 7. lipnja u Münchenu. Ovaj puta naglasak je na ugovornoj logistici, željezničkom prometu Putem svile te digitalizaciji.

Ovaj logistički sajam je vodeći svjetski sajam za logistiku, prijevoz, IT i upravljanje lancem opskrbe, a ove godine očekuje posjetitelje iz čak 123 zemlje. cargo-partner će još jednom predstaviti svoje usluge,no ove godine sa štandom u obliku dvokatne konstrukcije, koji se nalazi u hali A5, štand 406. Naglasak na ovogodišnjem sajmu je na ugovornoj logistici, željezničkom prometu duž Svilenog puta i digitalizaciji.

Stalni rast i razvoj uz stalna proširenja
“cargo-partner je u protekle dvije godine učinio velike korake – od jačanja naše europske mreže ugovorne logistike do vrhunskih digitalnih rješenja, također bismo naveli nova predstavništava u Švedskoj, Mianmaru, Irskoj, Turskoj, Brazilu, Italiji i Australiji. Naš moderni, digitalni štand na logističkom sajmu pokazuje razvoj zadnjih događanja. Uzbuđeni smo zbog ove sjajne prilike koja nam omogućuje uvođenje novih usluga i inovacija”, Christina Kalløkken, direktorica korporativnih komunikacija i marketinga.

Prateći strategiju organskog rasta, cargo-partner je dodao nekoliko novih zemalja svojoj međunarodnoj mreži podružnica proteklih godina. Nakon otvaranja svojih prvih ureda u Švedskoj i Mianmaru 2017., te Irske i Turske prošle godine, tvrtka je uspostavila urede za vezu s agentima i podršku ključnim klijentima u Sao Paulu, Brazil, i Milanu, Italija. Trenutno je u pripremi otvaranje prvog ureda u Melbourneu, Australija.

U 2018. cargo-partner je zabilježio konsolidirani promet od 753 milijuna eura, sa značajnim povećanim količinama u osnovnim poslovnim područjima tvrtke, zračnog i pomorskog prijevoza. U prošloj je godini obradio 1.032.232 pošiljke, uključujući preko 173.000 t zračnog i 302,00 TEU pomorskog tereta. Jedan od najbrže rastućih poslovnih segmenata tvrtke je željeznički promet duž Svilenog puta, posebno u LCL-u. Osim redovitih FCL prijevoza između brojnih terminala u Aziji i Europi, cargo-partner nudi tjedne usluge LCL od i do glavnih terminala u sjevernoj, središnjoj i južnoj Kini. U prošloj je godini opskrbio ukupnim volumenom od preko 35.000 m³ LCL željezničkih pošiljaka, a trenutno prevozi 10-15 LCL željezničkih kontejnera na tjednj bazi preko Svilenog puta.

Ugovorna logistika kao treći stup
Uz zračni i pomorski promet, cargo-partner je značajno ulagao u izgradnju ugovorne logistike kao trećeg stupa svoje osnovne usluge. Osim iLogističkog centra s drvenom konstrukcijom u blizini Bečke zračne luke (12.250 m²), tu su iLogistički centar u Sofiji, Bugarska (16.500 m²), skladište u Pragu s djelomično kontroliranom temperaturom, koje je ujedno specijalizirano za logistiku prehrambenih proizvoda (10.900 m²), te nova skladišta u Hong Kongu (6.400 m²), Clarksvilleu, TN i Chicagu, IL (14.000 m² svaki). Najnoviji projekt je izgradnja novog iLogističkog centra u Ljubljani s 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 m², koji bi trebao biti otvoren krajem ljeta 2019. godine.

Inovativna digitalna rješenja
SPOT platforma za upravljanje lancem opskrbe, kojom cargo-partner pruža svojim klijentima potpunu transparentnost i jednostavnu suradnju, također ima novosti. Modul Transport Management uključuje značajku brzog transportnog naloga koja korisnicima omogućuje postavljanje jednostavnih transportnih naloga uz samo nekoliko klikova. Najnoviji dodatak SPOT-u je inteligentna funkcija praćenja kontejnera za FCL pošiljke koja korisnicima omogućuje pristup detaljnim informacijama o praćenju. Nova tehnologija kombinira podatke iz različitih izvora kako bi pružila točne i pouzdane informacije o cjelokupnim transportnim lancima kupaca. SPOTworx tim će predstaviti svoje usluge u odvojenoj kabini u sklopu štanda cargo-partnera.

Interaktivni dizajn štanda koji odražava komunikacijski fokus
Dizajn štanda je osmišljen s tematskim naglaskom na logistiku, željeznički promet i digitalizaciju. Izgled kabine cargo-partnera inspiriran je nagrađenim dizajnom drvene konstrukcije iLogističkog centra pokraj Beča. Kako bi prikazali ne samo “izgled”, nego i “osjećaj” zgrade na kojoj se temelji priča, fasada štanda je prekrivena pravim drvetom. Kako bi naglasio digitalizaciju kao jednu od ključnih tema, cargo-partner je pripremio aplikaciju koja je dostupna na pet velikih interaktivnih zaslona, ili preko iPada. Aplikacija poziva posjetitelje da istraže svijet cargo-partnera i saznaju više o uslugama koje ovaj logističar nudi. Mlađi posjetitelji i ljubitelji mobilnih igara mogu se okušati u mini-igri “Container Crush”, a možda čak i postave novi rekord.