Zbog stalnog variranja kapaciteta zrakoplovnog teretnog prostora u avio-prijevozu izvan Kine i jugoistočne Azije, sve veći broj klijenata cargo-partnera koristiti alternativna rješenja kombinacije zračnog i kamionskog prijevoza. Uz postojeću uslugu iz Mianmara preko Tajlanda, cargo-partner sada ima novu uslugu iz Kine za Europu i SAD preko vijetnamskog Hanoija.

Novi servis koji uključuje kombinaciju zračnog i kamionskog prijevoza provjerena je i pouzdano isplativa alternative zrakoplovnim direktnim letovima iz Azije, pogotovo za vrijeme visoke sezone. U studenom 2019. godine tvrtka je predstavila novo prometno rješenje preko Hanoija, koja je ujedno i poveznica na ruti iz Kine za Europu i SAD.

“Zbog trenutnih gužvi za potvrdu zrakoplovnog teretnog prostora na letovima izvan Kine, potrebno je izvršiti zahtjev najmanje tjedan dana unaprijed. Čak i tada postoji rizik pretovara pošiljke i odgode za sljedeći dostupni let, što u pravilu odgađa pošiljku za dodatni tjedan”, pojasnio je Luca Ferrara, CEO Asia Pacific, Western Europe & America za cargo-partner.

Nova usluga kombinacije kamionskog i zračnog prijevoza preko vijetnamske prijestolnice Hanoi je odlična alternativa za izravne letove iz Kine. S novim prijevoznim rješenjem isporuka pošiljki je omogućena s ukupnim tranzitnim vremenom od otprilike 8-10 dana, uključujući kamionski prijevoz iz Kine do Hanoia, te zračni iz Hanoija u Europu ili SAD, i naravno dostavu do krajnjeg odredišta. Opcija je dostupna za velike pošiljke od 3000 kg, a cijene su stabilnije i konkurentnije za razliku od direktnih zračnih prijevoza.

Mianmar je također bio u više navrata izložen zaostacima u zračnom prometu. “Posljednjih mjeseci bili smo suočeni s ograničenim zrakoplovnim teretnim prostorom na avio-linijama iz Mianmara. Kako su rezervacije polaska bile na čekanju čak do četiri tjedna, cargo-partner je osmislio alternativu, kao posebno dizajnirano rješenje s kombinacijom zračnog i kamionskog prijevoza. Usluga uključuje prijevoz iz Mianmara do Tajlanda u roku od 2-4 dana, zatim zračnim putem od Tajlanda do Europe ili SAD-a u roku od 2-3 dana, te prijevoz do krajnjeg odredišta u roku od 1-2 dana”, dodao je Ferrara.

Svakako treba naglasiti kako cargo-partner obavlja sve carinske formalnosti na granicama i zračnim lukama. “Na ovaj način osigurali smo klijentima fleksibilniju opciju za hitne zrakoplovne pošiljke sa stabilnim cijenama tijekom cijele godine“, komentirao je također Luca Ferrara.

Godine 2004. cargo-partner poduzeo je prve korake na Dalekom istoku otvaranjem prvih ureda u Taipeiu i Shangaiu. Danas je tvrtka zastupljena s više od 750 zaposlenika u 17 zemalja diljem azijsko-pacifičke regije. Osim zračnog i pomorskog prometa, logističar je proširio svoj portfelj usluga u regiji na skladištenje, prekogranični transport i rješenja željezničkog prometa preko Novog puta svile.