Međunarodni prijevoznik i pružatelj logističkih usluga dodao je novu izravnu vezu između Yiwua i Praga svojim uslugama željezničkog prijevoza. Odabirom željezničkog prijevoza umjesto pomorskog transporta, tranzitno vrijeme može se smanjiti na pola.

Prvi vlak je 9. rujna krenuo iz Yiwua u Prag. Cargo-partnerov generalni direktor u središnjoj Kini, Gill Wu, prisustvovao je ceremoniji otvaranja, a Cargo-partner iskoristio je ovaj vlak za svoje prve pošiljke na novoj ruti.

Ukupno, vlak je napunjen s 88 kontejnera od tkanine, odjeće, cipela, kapa i božićnih predmeta. Yiwu, koji se nalazi u pokrajini Zhejiang u Istočnoj Kini, dom je najvećeg svjetskog veleprodajnog tržišta za male robe.

Novu vezu upravlja YXE International Container Train, koji nudi redovnu tjednu uslugu.

Na svečanosti otvaranja, Gill Wu je izjavio: “Oduševljeni smo što ćemo proširiti naše usluge ovom rutom. Nova izravna željeznička veza između Yiwua i Praga omogućuje nam da svojim klijentima u Kini i srednjoj Europi ponudimo siguran i brz način prijevoza od ovog važnog trgovačkog središta.”

Spremnici se konsolidiraju u Šangaju i isporučuju se željeznicom od Yiwua izravno u Prag, eliminirajući rizike preuzimanja.

Vlak prolazi kroz Kazahstan, Rusiju, Bjelorusiju i Poljsku i putuje oko 16 dana prije dolaska u Prag. To je otprilike polovica vremena potrebno za isporuku robe iz Kine u Republiku Češku pomorskim transportom.

Cargo-partner također obrađuje pick-up iz Kine, kao i daljnju distribuciju u Češkoj i nekoliko drugih zemalja u srednjoj i istočnoj Europi. Također je uvedena nova veza između Praga i Yiwua. Prvi vlak iz Praga stigao je u Yiwu 4. kolovoza.

U 2017. godini Cargo-partner je zabilježio povećanje od 100% u volumenu LCL tereta, kao i 50% u volumenu FCL svezaka na željeznički prijevoz iz Azije u Europu. Do kraja godine teretni partner očekuje da će količine tereta doseći ukupno 12.000 m³ u LCL kontejnerskim transporterima iz Azije u Europu.