Cekin “Pile grill” od sada će na police dolaziti pod imenom “Hrvatsko pile”

Kao visoko integrirana peradarska proizvodnja na više od 30 lokacija u Hrvatskoj, Koka je novim imenom okrunila identitet svog strateškog proizvoda, a koji vrijedi i za sve ostale proizvode Cekin

Tvrtka Koka, vodeća domaća peradarska kompanija koja posluje u sastavu Grupe Vindija, od sada će svoj ključni proizvod u segmentu cijelih pilića – Cekin Pile Grill, na police trgovina plasirati pod novim simboličnim imenom “Hrvatsko pile”. Na tragu bogate povijesti i tradicije, najprodavaniji brend peradskog mesa u Hrvatskoj tako će svoj bogati asortiman piletine pojačati novim reprezentativnim imenom koje, osim konkurentnošću u pogledu kvalitete, Hrvatsku i Grupu Vindija kao nacionalnog lidera u prehrambenoj industriji predstavlja i nazivom koji oslikava sve vrijednosti najistaknutijih domaćih proizvoda. Kao visoko integrirana peradarska proizvodnja na više od 30 lokacija u Hrvatskoj, Koka je novim imenom okrunila identitet svog strateškog proizvoda, a koji vrijedi i za sve ostale proizvode Cekin.

To jamči i 5 HR oznaka na pakiranjima koja dokazuje da se svih pet faza integrirane peradarske proizvodnje provodi u Hrvatskoj. Uz to, piletina Cekin ističe se i oznakom “MESO HRVATSKIH FARMI” koju izdaje HPA-HAPIH/Ministarstvo poljoprivrede za izvorno hrvatske proizvode dokumentirane sljedivosti.

Cekin Premium asortiman

Da je etablirani predvodnik u, ne samo održavanju, već i kontinuiranom podizanju standarda kvalitete, Koka je potvrdila posljednjim certifikatom “UZGOJENO BEZ UPORABE ANTIBIOTIKA”, čime je ujedno postala jedna od prvih domaćih prehrambenih kompanija s tom potvrdom kvalitete, koju dodjeljuje certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika.

Novi Cekin Premium proizvodi u ekološki osviještenoj ambalaži
Uz “Antibiotik free” oznaku kao krunu svoje proizvodnje, Cekin predstavlja i nove proizvode iz asortimana svježeg pilećeg mesa pod premium oznakom. Riječ je o proizvodima: Pileći Strips – prutići od filea prsa, Pileći medaljoni od filea prsa i pileći file zabatka u transparentnom polipropilenskom pakiranju koje se može reciklirati, a potrošačima omogućuje kvalitetnu prezentaciju proizvoda.
Certifikat “Antibiotik free” nosi čak 49 različitih proizvoda svježeg pilećeg mesa brenda Cekin.

Cekin Premium asortiman

Da bi određeni proizvod ostvario oznaku “antibiotik free”, prije svega se mora jasno identificirati u cijelom lancu proizvodnje, koji počinje na farmi, a proteže se kroz ishranu peradi te brigu o zdravlju pilića pa sve do prerađivačkih procesa, kontrole i pakiranja. Pritom je jedan od najvažnijih čimbenika upravo sama ishrana peradi, koja utječe na sastav mesa i proizvoda, kao i vrlo rigorozno kontrolirana i provođena tehnologija na samim farmama. Ukratko, riječ je o pomnoj kontroli procesa ispitivanja i identifikacije te samoj kontroli mjerne opreme, kao i rukovanju, pakiranju, skladištenju i dostavi.

Hrvatska kuha uz zvjezdane chefove i Cekin piletinu bez antibiotika
Iako je geografski mala zemlja, Hrvatsku krasi obilje različitih i posebnih tradicija, običaja, podneblja i kultura, a svima nam je zajednička jedna stvar – volimo kuhati i čuvati običaje. Najbolje od domaće kuhinje Vindija je spojila u jedno projektom “Hrvatska kuha” – i to u suradnji s četiri najistaknutija majstora svog zanata iz različitih dijelova zemlje.

Cekin Premium asortiman

Virtuozni kvartet kojeg čine Željka Klemenčić, Ivan Pažanin, David Skoko i Tomislav Špiček predstavit će Hrvatsku i njezine gastronomske posebnosti u malom s piletinom Cekin kao zajedničkim nazivnikom koji krasi najukusnija jela sve od istoka Slavonije pa do juga Dalmacije.

Prethodni članakFortenova grupa započinje proces promjene vlasničke i kapitalne strukture
Sljedeći članakStigao je novi Somersby Marakuja Naranča