hrvatski-festival-hrane-i-vina 001Drugi dan Hrvatskog festivala hrane i vina ponovno je oduševio sve posjetitelje, a bogati program, jedinstven sadržaj i široka paleta proizvoda i mogućnosti još je jednom pokazala zašto je ovaj festival okupio “kremu” hrvatske gastro i eno scene.

U Areni Zagreb na pozornicama su se izmjenjivali vrhunski master chefovi Mario Čepek, Stephan Macchi, Marin Rendić, Tom Gretić, Branko Ognjenović, a sve je na kraju zasladila poznata slastičarka Mirjana Kozlina.

U nešto zabavnijem obliku svoje su kulinarske sposobnosti drugi dan festivala pokazali vlasnica modne agencije Suzy Josipović Redžepagić, koja je sa svojom sestrom i prijateljicama ugodno iznenadila svojim kulinarskim umijećem. Kako se snalaze u kuhinji pokazali su i hokejaši Medveščaka koji su, uz asistenciju Toma Gretića, skuhali svoja najbolja jela i dokazali da se gotovo jednako dobro “kližu” u kuhinji kao i na ledu.

Kako ne bi sve prošlo u znaku hrane svoje mjesto drugog dana festivala pronašli su i ljubitelji vina, koji su mogli uživati u zanimljivim vinskim radionicama koje su vodili enolozi i sommelieri Wow (Žene i vino), Darko Baretić, Sandi Paris i Dario Krklec. Ove radionice još jednom su pokazale da Hrvatska ima vrhunska vina te da je naše podneblje bogato savršenim vinskim sortama.

Cijelu priču odlično je zaokružio svečani ručak koji je organiziran u sklopu Dana hvarskih vina i restorana, a kojima je domaćin bio Pjerino Bebić, gradonačelnik grada Hvara. Gosti su mogli uživati u probranim delicijama Hvara, morskim plodovima, mesnim specijalitetima i vinima koja su se odlično uklopila u romantičnu priču ovog prekrasnog dalmatinskog otoka.

U sklopu prvog Hrvatskog festivala hrane i vina poznati fotograf Mario Kučera postavio je zanimljivu izložbu svojih radova, koji predstavljaju zanimljivi spoj vrhunske fotografije i jedinstvenih gastro detalja. Izložba FOOD fotografija donosi pregršt zanimljivih fotografija od kojih svaka prenosi autorovu iskrenu ljubav prema hrani i njegovu strast i želju za stvaranjem raritetnih fotografija.

Mario Kučera je fotograf i gastrofil kreativnog oka i njuha, a kroz ovu je izložbu spojio svoje dvije ljubavi, fotografiju i gastronomiju, kroz jedan nesputan, nadasve sočan i oku primamljiv spoj.