Tržišne komunikacijeCoca-Cola HBC Hrvatska obilježava "Tjedan sigurne vožnje"

Coca-Cola HBC Hrvatska obilježava “Tjedan sigurne vožnje”

coca-cola-vozni-park-large-midiCilj je promocijske akcije upozoriti na važnost sigurne i odgovorne vožnje s ciljem povećanja sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća

Od 24. do 28. listopada u Coca-Coli HBC Hrvatska obilježava se Tjedan sigurne vožnje kojim se promiču odgovorno ponašanje u prometu i načela sigurne vožnje, osobito ona koja se odnose na opasnosti zbog uporabe mobilnih telefona tijekom vožnje.

Promocijskom akcijom zaposlenike se poziva i na poštivanje ograničenja brzine, uporabu sigurnosnoga pojasa, upozorava na opasnosti od vožnje pod utjecajem umora i alkohola te upozorava i potiče na redovito održavanje vozila koje je vrlo važno, posebice na početku zimske sezone, ističu iz te tvrtke.

“Akcijom želimo upozoriti zaposlenike da bez obzira na to nalaze li se u ulozi vozača, putnika ili pješaka te upravljaju li kao vozači osobnim vozilom, kamionom ili viličarom, postoje postupci kojima će doprinijeti smanjenju broja nesreća u vožnji i njihova utjecaja na zaposlenike naše tvrtke, njihove obitelji te zajednicu u kojoj živimo i radimo”, izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Tjedan sigurne vožnje obilježava se i u drugim podružnicama Skupine Coca-Cola Hellenic koja je s oko 19 tisuća vozila jedna od tvrtki s najvećim voznim parkom u Europi.

“Odlučna u namjeri da poveća sigurnost svojega voznog parka, provodi brojne aktivnosti među kojima su utvrđivanje i provedba jedinstvene politike povezane sa sigurnošću voznoga parka u svim državama Skupine Coca-Cola Hellenic te s razvojem i primjenom načina obuke vozača. Osim toga, u vozila se ugrađuje sustav Mobileye C2-270 koji višestruko povećava sigurnost vozača i vozila upozoravajući vozača na opasnost od naleta na pješaka, biciklista ili drugoga vozila, upućujući ga na nenamjernu promjenu voznoga traka te ga upozoravajući na premalen razmak od vozila koje se nalazi ispred njega ili prebrzo približavanje takvu vozilu”, kaže se u priopćenju.

Skupina Coca-Cola Hellenic u studenome je 2010. godine na uglednoj dodjeli Europske nagrade za upravljanje voznim parkom (Fleet Europe Awards) dobila tri glavne nagrade, uključujući i prvu nagradu za sigurnost voznoga parka u kategoriji za zaštitu okoliša i tzv. zelenoga voznog parka.

Od veljače ove godine Skupina Coca-Cola Hellenic potpisnica je Europske povelje o sigurnosti na cestama čiji je začetnik Europsko povjerenstvo, a cilj joj je smanjenje broja žrtava prometnih nesreća za 25 tisuća do kraja 2020. godine.

Tjedan sigurne vožnje podudara se s Europskim tjednom zdravlja i sigurnosti na radu koji se svake godine obilježava u organizaciji Europske agencije za zdravlje i sigurnost na radu te se također podudara s Desetljećem sigurnosti u cestovnome prometu koji obilježavaju Ujedinjeni narodi.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...