familia-ace-balance-375gŠvicarska tvrtka BIO-familia AG lansirala je prvi muesli na svijetu 1959. godine pa se može reći kako je upravo BIO-familia kolijevka u kojoj su muesli kao proizvod nastali.

Nakon toga ovaj proizvod doživio je mnoge varijacije, ali je i dalje ostao predvodnik po kvaliteti i inovacijama kada se radi o muesli proizvodima, ističu iz uvoznika, tvrtke Friva AB Galeb. To potkrjepljuju i podatkom da je samo lani prodano više od 120 tona Familia mueslija.

Pritom dodaju kako su svi proizvodi BIO-familije potpuno prirodni, sa znatnim udjelom balastnih vlakana, nemaju umjetnih boja, konzervansa niti umjetnih aroma.

Između nekoliko grupa razlikujemo BIO proizvode – neprerađeni BIO Bircher koji je na hrvatskom tržištu prisutan od 1995. godine i obuhvaća tri vrste crunch mueslija: voćni s lješnjacima, med s bademima i čokoladni s Amaranthom.

Slijede Crunch muesli proizvodi za mladež, tzv. X linija, s također tri vrste: voćni, s medom i čokoladni. Treća grupa su funkcionalni crunch muesli u kojoj se nalaze četiri proizvoda: C.M.Plus (sadrži kalcij, magnezij i vitamin D te još 10 dodatnih vitamina, a pokriva 100% dnevne potrebe svih vitamina), ACE Balance (od cjelovitih žitarica, s OMEGA 3 masnim kiselinama, djeluje na ispravnu izmjenu tvari u organizmu), Fit Crisp (s dodatkom željeza i magnezija te 10 vitamina i s 50% manjim udjelom masti), te CHAMPION Crisp Energy Plus (namijenjen sportašima rekreativcima i profesionalcima, od cjelovitih je žitarica, s lješnjacima,voćem i guaranom).

U četvrtu grupu spadaju proizvodi za djecu. Riječ je o tri vrste ekstrudiranih žitarica: Jungle Crunch 250 g, Swiss Choco Bits 375 g i novi proizvod Swiss Choco Bits s Bananom 375 g koji stiže na tržište u listopadu 2011. godine.

“Svi ovi proizvodi sadrže dodatnih osam vitamina koji u 100 g pokrivaju dvije trećine dnevnih potreba. Dvije vrste su u obliku jastučića, punjenje s originalnom mliječnom švicarskom čokoladom s lješnjacima, a u novom proizvodu nalazi se i dodatno punjenje kremom od banane”, ističe Marija Bednjanec iz Friva AB Galeba.