Tržišne komunikacijeDOPCoca-Cola HBC Hrvatska uvodi KeelClip na hrvatsko tržište

Coca-Cola HBC Hrvatska uvodi KeelClip na hrvatsko tržište

Coca-Cola HBC Hrvatska prestaje upotrebljavati plastičnu omotnu foliju, koja se teško oporabljuje, i počinje primjenjivati KeelClip, inovativnu minimalističku kartonsku ambalažu, koja se može u potpunosti reciklirati.

KeelClip će se upotrebljavati na svim pakiranjima do šest limenka Coca-Cole, Coca-Cole Zero i Schweppesa, a potom će se proširiti na dio ostaloga asortimana bezalkoholnih gaziranih pića koja na tržište dolaze u limenkama.

Inovativnim rješenjima, poput KeelClipa, Coca-Cola HBC Hrvatska nastoji doprinijeti stvaranju Svijeta bez otpada. Riječ je o sveobuhvatnome višegodišnjem planu koji je pokrenut u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom The Coca-Cola Company, čiji je cilj riješiti izazove povezane s ambalažom. U sklopu plana jedan je od ciljeva i da primarna ambalaža kojom se Coca-Cola HBC koristi do 2025. godine postane u potpunosti oporabljiva, a dodatan je iskorak u tome smjeru i uvođenje KeelClipa.

Uvođenje KeelClipa samo je dio aktivnosti kojima Coca-Cola HBC kao predvodnik društvenoodgovornoga i održivoga poslovanja smanjuje svoj utjecaj na okoliš. Ostale aktivnosti uključuju smanjenje težine ambalaže, povećanje uporabe obnovljivih materijala i prikupljanje ambalaže koja se stavlja na tržište, poručuju iz tvrtke.

“Provodeći ovaj program, Coca-Cola HBC Hrvatska već je smanjila ukupnu uporabu plastike za 25 posto u posljednjih 10-ak godina uporabom lakših boca koje proizvodimo u suradnji sa svojim dobavljačima i partnerima. Uveden je i novi tip plastičnoga zatvarača kojim je omogućeno smanjenje težine zatvarača za gotovo 30 posto”, kažu u tvrtki.

Svoju predanost održivomu poslovanju Coca-Cola u Hrvatskoj potvrđuje i proizvodima Römerquelle, prvom vodom u Hrvatskoj čija je ambalaža napravljena u potpunosti od recikliranih plastičnih boca. Također, Coca-Cola u Hrvatskoj smanjuje utjecaj na okoliš i svojim društvenoodgovornim projektima. Projektom Od izvora do mora potiče akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest o važnosti primjerenoga odlaganja otpada i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava. U 2021. godini tim projektom prikupljeno je više od 16 tona otpada.

Osim toga programa, u listopadu 2021. godine Coca-Cola HBC obvezala se postići nultu stopu ispuštanja stakleničkih plinova duž cijeloga lanca vrijednosti do 2040. godine. Tvrtka je izradila jasan plan i planira uložiti 250 milijuna eura do 2025. godine u inicijative za smanjenje ispuštanja. Tamo gdje ispuštanje stakleničkih plinova neće biti moguće u potpunosti ukloniti, tvrtka će to ispuštanje ipak umanjiti ulaganjem u ostale mjere za zaštitu klime.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...