Tržišne komunikacijeDOPCoca-Cola HBC među svjetskim liderima održivosti

Coca-Cola HBC među svjetskim liderima održivosti

Prema jubilarnom 10. EuroAct Izvješću o održivosti, Coca-Cola HBC rangirana je među deset najodrživijih međunarodnih kompanija te je najuspješniji punioničar pića uvršten na londonsku burzu (FTSE 100). Na FTSE 100 listi Coca-Cola HBC je zauzela visoko četvrto mjesto u ukupnom poretku tvrtki iz svih industrijskih sektora.

EcoAct je savjetodavna tvrtka koja pomaže korporacijama u redefiniranju poslovnih procesa kako bi dostigle ciljeve u području klimatskih promjena i cjelokupne održivosti poslovanja. U godišnjem Izvješću, koje mjeri uspješnost tvrtki u segmentu održivosti, EuroAct rangira tvrtke uvrštene na vodeće burze diljem svijeta: CAC 40, DOW 30, FTSE 100 i IBEX 35. Uz Coca-Colu HBC su se na listi najuspješnijih našle i istaknute međunarodne tvrtke poput Applea, Unilevera i Microsofta.

Skupina Coca-Cola HBC, kojoj pripada i hrvatska punionica, već je godinama u samom vrhu industrije pića u Europi i svijetu po ostvarenim rezultatima i uspješnosti u ispunjenju postavljenih ciljeva u segmentu održivosti, za što je do sada dobila priznanja poput:
• najodrživije europske tvrtke u sektoru hrane i pića te druge najodrživije na globalnoj listi prema Dow-Jonesovom indeksu održivosti
• najodrživije tvrtke u sektoru hrane i pića na svijetu prema Vigeo Eiris* te najodrživije na listi FTSE100 prema FTSE Russel ESG** (ESG – zaštita okoliša, društveni doprinos i upravljanje)
• ostvarenih najviših mogućih rezultata prema pokazateljima utjecaja na okoliš u području klimatskih promjena (CDP Climate Change), voda (CDP Water) i rangu održivosti MSCI ESG***
• uključenosti u FTSE4Good indeks od njegova uspostavljanja 2001. godine.
Kroz ukupne i vrlo ambiciozne ciljeve Misije 2025 Coca-Cola HBC želi do 2025. godine postići da se 100% potrošačke ambalaže koju stavlja na tržište može reciklirati te pridonijeti prikupljanju 75% prodane ambalaže.

Coca-Cola HBC Hrvatska predano slijedi ciljeve postavljene na razini Skupine te ih kontinuirano ispunjava, a u određenim područjima i nadmašuje. Samo od 2017. godine, Coca-Cola HBC Hrvatska smanjila je utrošak vode za 6,3%, povećavala udio recikliranog otpada na trenutnu razinu od čak 99%, povećala udio recikliranog PET materijala u ambalaži gaziranih pića s 10% na 20%, smanjila emisiju CO2 za 14% i utrošak energije za 7%.

Uz inovacije i dostizanje ciljeva u području okoliša, Coca-Cola u Hrvatskoj kroz svoje projekte nastoji doprinijeti i unapređenju zajednice, čiji je integralni dio već više od pet desetljeća. Tako je na primjer u ovoj godini, uz podršku zaklade The Coca-Cola Foundation, u Šibeniku pokrenuta inicijativa Šibenik Zero Waste City usmjerena povećanju svijesti građana o recikliranju, poticanju razvoja navika usmjerenih na smanjivanje otpada i osiguranju infrastrukture za odvajanje otpada na plažama i ulicama grada.

“Suočeni s izvanrednim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, kao i štetom od potresa koji je pogodio Zagreb, svojim smo poslovanjem i donacijama nastojali pomoći što bržem oporavku zajednice. Stoga smo Crvenom križu Hrvatska donirali 375.000 USD. Dio je to od ukupno 120 milijuna USD koje je Coca-Cola donirala zajednicama diljem svijeta kroz zakladu The Coca-Cola Foundation. Pored novčane pomoći donirali smo i 7.407 L vode i napitaka medicinskom osoblju i Crvenom križu. Dodatno, našim kupcima u prodajnom kanalu za ugostiteljstvo pomogli smo kroz projekt Raise the Bar podrškom barmenima na minimalnoj plaći”, izvijestili su iz tvrtke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...