Coca-Cola Hellenic među vodećim tvrtkama u području održivosti

coca-cola-passion-for-excellence-logo-largeSkupina Coca-Cola Hellenic jedina je Coca-Colina punionica koja se našla u prestižnom društvu kad je riječ o održivosti

Skupina Coca-Cola Hellenic četvrtu je godinu zaredom, u iznimno jakoj konkurenciji, uvrštena u Dow-Jonesov svjetski indeks održivosti (DJSI World) i Dow-Jonesov europski indeks održivosti (DJSI Europe), priopćeno je danas iz tog proizvođača bezalkoholnih pića.

Skupina Coca-Cola Hellenic jedan je od triju proizvođača pića uvrštenih u Dow-Jonesov svjetski indeks održivosti (preostala dva su PepsiCo i Diageo), i jedan od dvaju proizvođača uvrštenih u europski indeks (drugi je Diageo).

Skupina Coca-Cola Hellenic jedina je tvrtka sa sjedištem u Grčkoj koja je uvrštena u Dow-Jonesove indekse održivosti, a ujedno i jedina Coca-Colina punionica koja se našla u prestižnom društvu kad je riječ o održivosti.

U kategoriji je proizvođača pića Coca-Cola dobila najviše ocjene u području upravljanja odnosima s kupcima (99%), zdravlja i prehrane (84 %), politike zaštite okoliša/sustava za upravljanje zaštitom okoliša (100%), izvješćivanja o zaštiti okoliša (97%), ambalaže (100%), društvene odgovornosti (76%), postupanja sa zaposlenicima (88%), društvenog izvješćivanja (93%) i privlačenja/zadržavanja talenata (66%).

Ukupna je ocjena Skupine Coca-Cola Hellenic porasla sa 72% u 2010. godini na 77%. Upravo toliko ove godine iznosi prag, pa je vodstvo tvrtke svjesno kako će u idućih godinu dana u nekim područjima morati ostvariti napredak kako bi Coca-Cola Hellenic i druge godine bila uvrštena u Dow-Jonesove indekse.

Ove je godine analizi podvrgnuto 2000 tvrtki iz čitavoga svijeta, a prosječna je ocjena bila 55%. Promatrajući šira područja ocjenjivanja, u području je gospodarstva Skupina Coca-Cola Hellenic ocijenjena sa 71% (prosjek je iznosio 53%), u području zaštite okoliša s 90% (prosjek je iznosio 48 %), a u području društvene odgovornosti sa 75% (prosjek je iznosio 49%).

U području zaštite okoliša i društvene odgovornosti Skupina Coca-Cola Hellenic dobila je najviše ocjene, navodi se u priopćenju.

Prethodni članakMartina Mršić i Verdina Bešić nova pojačanja tvrtke ZOO City
Sljedeći članakEdukativna kampanja “Pokažite im put”