Tvrtka The Coca-Cola Company potvrdila je svoju globalnu predanost objavivši četiri konkretne obveze kojima će nastaviti pridonositi stvaranju i očuvanju zdravijih, sretnijih i aktivnijih zajednica, izvijestili su iz tog najvećeg svjetskog proizvođača bezalkoholnih pića.

Obveze se odnose na više od 200 država u kojima tvrtka posluje a uključuju: 1) Ponuditi niskokalorična ili pića bez kalorija na svakom tržištu, 2) Osigurati transparentne informacije o nutritivnoj vrijednosti, uz navođenje kalorija na prednjici ambalaže svih proizvoda, 3) Pomoći ljudima da se pokrenu i postanu aktivni podržavajući programe koji potiču tjelesnu aktivnost u svim zajednicama u kojima tvrtka posluje, i 4) Biti odgovorni prema tržištu i ne oglašavati djeci mlađoj od 12 godina, svugdje u svijetu.

“Pretilost je danas jedan od najvećih zdravstvenih izazova jer pogađa gotovo svaku obitelj i zajednicu na svijetu. Ona je problem svjetskog društva, a može se riješiti jedino zajedničkom suradnjom i odgovornim sudjelovanjem svakoga od nas u tom procesu“, izjavio je Muhtar Kent, glavni i izvršni direktor tvrtke The Coca-Cola Company.

“Mi smo predani nastojanju da budemo dijelom rješenja te usko surađujemo s našim poslovnim partnerima, vladom i civilnim društvom. Ova najava korak je dalje na tom putovanju na kojem poduzimamo aktivnosti u svakoj državi i na svakom kontinentu na kojem poslujemo”, dodao je.

Muhtar Kent je, u sklopu obilježavanja 127. obljetnice Coca-Cole, objavio te obveze, a pridružio mu se guverner savezne države Georgije Nathan Deal i gradonačelnik Atlante Kasim Reed kako bi zajedno pokrenuli seriju programa kojima je cilj potaknuti građane Georgije na tjelesnu aktivnost. Ovo je najava nastavak partnerstva koje je tvrtka Coca-Cola nedavno sklopila s gradovima Chicagom, San Antoniom i drugima.

Iz tvrtke ističu kako su dosad napravili mnogo važnih koraka, poput inovacija u proizvodima i ambalaži, uključujući i ponudu manjih pakiranja i mini limenki u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Koreji i Tajlandu.

Coca-Colin sustav trenutno podržava stotine programa koji promiču zdrav i aktivan životni stil u više od 115 država svijeta, utječući tako na milijune ljudi, a podatke o kalorijama stavlja na prednju stranu ambalaže gotovo svih svojih pića.

Tvrtka Coca-Cola također je predana javnom i aktivnom mjerenju rezultata i učinaka svojih aktivnosti u sklopu mrežne stranice www.comingtogether.com.

Ova digitalna platforma pruža detaljne podatke o svim tvrtkinim nastojanjima kojima je predana diljem svijeta te omogućuje posjetiteljima da prate napredak i podijele svoje mišljenje i ideje o načinima kako dodatno promovirati izbor, ravnotežu energijskog unosa i pokret.

Trenutno je tvrtka Coca-Cola prisutna sa svojim bezalkoholna pićima u gotovo svakoj kategoriji – od gaziranih pića do voda te voda obogaćenih aromama, čajeva, kava, sokova i prirodnih sokova, sportskih pića i energetskih napitaka.

Široki asortiman uključuje 800 niskokalorijskih pića i pića bez kalorija, što je udio od 25 posto u ukupnom svjetskom asortimanu. Tvrtka će nastaviti s inovacijama u ambalaži i novim, prirodnim zaslađivačima bez kalorija kao što je stevija, zaključuje se u priopćenju.