Coca-Cola pod povećalom njemačkog regulatora za tržišno natjecanje

Istražit će i nudi li Coca-Colina struktura popusta poticaje trgovcima hranom da kupuju, plasiraju na istaknutom mjestu ili oglašavaju čitavu paletu njezinih proizvoda, uključujući Fantu i Sprite

Njemački regulator izvijestio je u utorak da je otvorio istragu protiv Coca-Cola Europacific Partners Deutschlanda zbog sumnje da cjenovnom politikom suzbija konkurenciju u Njemačkoj i na susjednim tržištima.

“Postoje naznake da Coca-Cola možda ograničava mogućnosti drugih kompanija za konkurenciju strukturiranjem uvjeta za njemačke trgovce hranom, posebno strukturiranjem popusta”, rekao je predsjednik ureda kartela Bundeskartellamt Andreas Mundt u priopćenju.

​Regulator je zato otvorio istragu protiv Coca-Cola Europacific Partners Deutschlanda.

Prvo će ispitati dominira li Coca-Cola tržištem kola napitaka i gaziranih bezalkoholnih pića, budući da dominantne kompanije podliježu posebnim propisima o tržišnom natjecanju.

Istražit će i nudi li Coca-Colina struktura popusta poticaje trgovcima hranom da kupuju, plasiraju na istaknutom mjestu ili oglašavaju čitavu paletu njezinih proizvoda, uključujući Fantu i Sprite, a ne samo kola napitke.

Ti uvjeti možda u konačnici suzbijaju konkurenciju, ograničavajući mogućnosti drugih proizvođača da se natječu s Coca-Colom i na susjednim tržištima, stoji u priopćenju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIz regulative – Odgovornost poslodavca: Šteta koju pretrpi radnik na radu ili u vezi s radom
Sljedeći članakInicijativa Nestlé Needs Youth za podršku mladima slavi deset godina uspjeha