Cockta – osvježava od 1953.

Cockta je nastala 1953. godine kada ju je “zamiješao” njen izumitelj Emerik Zelinka.

Dobila je ime po “cocktailu”, prije svega zbog mješavine raznih biljaka koje je Zelinka upotrijebio pri izradi, pritom vodeći računa da piće ne sadrži kofein i ortofosfornu kiselinu. Premijerno je predstavljena na Planici 8. ožujka 1953. i odmah je bila dobro prihvaćena od strane potrošača.

U narednim godinama Cockta je doslovno preplavila tržište – u prvih 14 godina bilježila je rast od 25 posto, a bila je i jedan od prvih izvoznih proizvoda Slovenije. Osim klasične Cockte, danas su u ponudi i Cockta light, Cockta limeta i Cockta s okusom crvene naranče.

“Na hrvatskom tržištu Cockta je prisutna od samih početaka, dakle od 60-ih godina prošlog stoljeća. Razlog za uspjeh i popularnost je jedinstven okus i njeni sastojci, kao što su plodovi šipka, razne biljke i vitamin C. Recept Cockte strogo je čuvana tajna, a činjenica je da Cockta ne sadrži kofein ni ortofosfornu kiselinu, agresivni sastojak koji se nalazi u brojnim gaziranim pićima”, kaže Rosana Turk, regionalna brend menadžerica Droge Kolinska.

Čak 90 posto Cockte koja se prodaje na hrvatskom tržištu se također i puni u Hrvatskoj, a distribuira se preko Atlantic Tradea d.o.o..

Ove godine Droga Kolinska je započela jedinstvenu regionalnu kampanju s međunarodnim natječajem Nevergreen, putem kojeg se mladi natječu za ulogu u Cocktinom TV oglasu i seriji na webu s vampirskom tematikom.

Prethodni članakLjubljanske mlekarne: Uz praćenje trendova do uspjeha na tržištu
Sljedeći članakPaloma: Higijensko papirni proizvodi s povjerenjem