Novi vlasnik čapljinske tvornice slatkiša Lasta, Petar Ćorluka, najavio je kako bi ona s radom trebala početi krajem ove godine. “Bez ulaganja Lasta se ne bi mogla vratiti na stare staze. Upravo radimo istraživanja na tržištu po kategorijama i planiramo poboljšati stare Lastine proizvode te razviti neke nove i vidjeti što tržištu nedostaje”, pojasnio je Ćorluka koji u vlasništvu ima i tvrtku Violeta.

Dodao je kako se u Europi proizvode slatkiši sa sve manje šećera i općenito je u trendu zdravija prehrana pa će u tom smjeru ići i Lasta. “Ima prostora za to u BiH samo treba promijeniti navike građana”, istaknuo je Ćorluka.

Fokus investiranja jesu nove tehnologije, nove recepture, te nove i bolje sirovine.

Stižu nove tehnologije
“Lasta sada ne radi i neće raditi dok sve objekte ne renoviramo i dok ne nabavimo novu tehnologiju. Krenut ćemo s otprilike pet proizvoda, a onda ćemo vidjeti dalje. Do kraja godine će to sve sigurno krenuti, ali sve zavisi od isporuke, a kada dođe nova tehnologija, treba to sve i probati”, najavio je Ćorluka.

Dodaje da očekuje da će građani BiH više konzumirati domaće grickalice i slatkiše, pogotovo kada se njihovi zdravi slatkiši pojave na tržištu.