Dario Matečić – Hyundai Hrvatska

Hyundai je najbrže rastući automobilski brend na svijetu. S novim distributerom Hyundai je na dobrome putu da i na hrvatskom tržištu povrati nekadašnje prodajne pozicije

Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu, po ocjeni posjetitelja, medija i struke, jedan od najzapaženijih nastupa bio je onaj brenda Hyundai.

Tim smo povodom razgovarali s Darijom Matečićem, direktorom marketinga i komunikacija u Hyundai Hrvatska, generalnom distributeru za Hyundai na hrvatskom tržištu.

Razgovarao: Goran Pavlović, goran@jatrgovac.hr

Hyundai Hrvatska je na Zagreb Auto Showu predstavio značajan broj premijera, noviteta i atrakcija među kojima se osobito ističu novi IONIQ i Elantra. Recite nam nešto više o predstavljenim modelima?
Da, mjesec dana nakon svjetske premijere na sajmu u Ženevi predstavili smo novi Hyundai IONIQ, prvi model na svijetu koji nudi tri opcije električnog pogona: hybrid, plug-in hibrid i električni. Početak prodaje za hrvatsko tržište očekuje se u 2017. godini.

Nekoliko dana nakon europske premijere predstavili smo i novu Elantru. U 2015. godini Elantra je bila najprodavaniji Hyundai model te globalno jedan od najprodavanijih modela automobila uopće.

dario matecic -hyundai - bulletTo je i povijesno najprodavaniji Hyundai model koji je uvijek bio popularan i na hrvatskom tržištu. Sada nam dolazi još bolja inačica, najbolja do sada.

S početnom cijenom od 129.990 kuna za benzinski te 139.990 kuna za dizelski motor od 136 konjskih snaga vjerujemo da će opet brzo naći put do hrvatskih kupaca.

Prve, odlične reakcije kupaca na Zagreb Auto Showu su nam to i pokazale. Uz IONIQ i Elantru, na Auto Showu smo premijerno predstavili i novi, prostrani kompaktni crossover i20 Active te facelift, osvježeni i dotjerani model Santa Fe koji predstavlja savršen spoj SUV-a i limuzine, a za uložen novac nudi najviše luksuza u klasi.

Na Zagreb Auto Showu ste predstavili i Tucson 1.7 CRDI ISG DCT. Kako ste zadovoljni reakcijom tržišta na ovaj model?
Tucson je od uvođenja na tržište u rujnu prošle godine postao najbrže prodavani Hyundai model na europskom tržištu u povijesti. Predstavlja za Hyundai još jedan korak naprijed što se funkcionalnosti, kvalitete, dizajna i sigurnosti tiče.

lead1- hyundaiTo potvrđuju i nagrade za dizajn, pet zvjezdica za sigurnost na NCAP testu te mnoga druga priznanja struke i javnosti. S efikasnim 1.7 dizelskim motorom sa 7-brzinskom double-clutch transmisijom predstavljenim na Auto Showu, ponuda za Hyundai Tucson postaje još atraktivnija.

Hyundai Hrvatska je novi distributer za Hyundai od prošle godine. Brzo vraćate Hyundai na poziciju na tržištu koju je imao ranije. Prema reakciji na vaš nastup na Auto Showu, Hyundai ima potencijala da se s novim distributerom na hrvatskom tržištu popne i stepenicu više?
Hyundai je najbrže rastući automobilski brend na svijetu, a njegov rast proizlazi iz posvećenosti kvaliteti i povezanosti sa svojim kupcima. Ono što smo i mi odmah na početku našega rada primijetili je upravo ta lojalnost Hyundai kupaca.

Na nama je, kao novom zastupniku, da povjerenje naših kupaca u Hrvatskoj i opravdamo. Između ostalog, kao što smo najavili na Auto Showu, ovo smo proljeće u suradnji s našim partnerima u prodajno-servisnoj mreži pokrenuli investicijski ciklus radi postizanja novih Hyundai standarda, što bi trebalo rezultirati još boljom uslugom za naše korisnike. Zajednički ćemo s našim partnerima do kraja 2017. godine u unapređenje prodajno-servisne mreže uložiti 25 milijuna kuna.

ZAS 10Uz unapređenja na postojećim lokacijama to uključuje i izgradnju novih prodajno-servisnih centara u Zadru i Zagrebu. Time će se na hrvatskom tržištu do kraja 2017. godine, među prvim tržištima u Europi, ispuniti cilj postizanja novih, viših Hyundai GDSI standarda.

U ovoj ste godini vratili Hyundai u vrh kada se radi o privatnim kupcima. Na Auto Showu predstavili ste i ponudu za poslovne korisnike.
Tako je, od početka godine Hyundai je u samom vrhu što se tiče izbora privatnih kupaca. Cilj nam je da na takvoj poziciji u Hrvatskoj bude i u budućnosti. Hyundai je na europskom tržištu u 2015. godini zabilježio prodajni rast od 10,9% u usporedbi s godinom ranije.

Također, Hyundai je lani na europskom tržištu osvježio i obnovio 80 posto modela iz svoje game u odnosu na 2014. godinu, što našu ponudu čini “najmlađom” i jednom od najatraktivnijih na tržištu.

lead2 - hyundaiSvim kupcima novih vozila Hyundai osigurava i jedinstveni jamstveni paket – petogodišnje trostruko jamstvo bez ograničenja uz jamstvo mobilnosti i godišnje preglede vozila tijekom jamstvenog roka.

Kroz takvo jamstvo Hyundai pokazuje svoju posvećenost kao i samopouzdanje kada se radi i o kvaliteti svojih automobila. Kao što ste i spomenuli, na Auto Showu smo predstavili Hyundai Poslovni najam Plus – ponudu namijenjenu poslovnim korisnicima koja predstavlja efikasno rješenje za vozni park, neovisno o njegovoj veličini.

I još jednom, petogodišnje jamstvo bez ograničenja kilometraže svakako čini Hyundai odličnim odabirom i za poslovne korisnike.