Daruvarska pivovara prodana Kufner grupi

Slaven Kufner, predsjednik uprave Kufner grupe i novi direktor pivovare, najavio je kako bi trenutačni kapacitet pivovare od 120.000 hektolitara piva godišnje trebao biti više nego udvostručen

Na bjelovarskom Trgovačkom sudu danas je u sedmom pokušaju prodana Daruvarska pivovara, koja je od lipnja prošle godine u stečaju. Pivovaru, koja je na početku stečajnoga postupka procijenjena na 86 milijuna kuna, na današnjoj sedmoj javnoj dražbi za 14,8 milijuna kuna kupila je Kufner grupa.

Slaven Kufner, predsjednik uprave Kufner grupe i novi direktor pivovare, najavio je kako bi trenutačni kapacitet pivovare od 120.000 hektolitara piva godišnje trebao biti više nego udvostručen, tako da stotinjak zaposlenika ne treba brinuti za radna mjesta i egzistenciju. Najavljeno je kako će novi vlasnici poslovne ambicije u prvoj fazi ostaviti u dosadašnjim granicama, odnosno one će se temeljiti na tržištu Bjelovarsko-bilogorske i okolnih županija.

Na današnjoj javnoj dražbi ispostavilo se i to da su dosadašnje najave o dolasku austrijskih i čeških ulagača bile samo špekulacije, tako da će Daruvarska pivovara, s tradicijom dugom 170 godina, i dalje ostati jedina pivovara u Hrvatskoj u hrvatskim rukama.