U Delta Agrar bit će uloženo oko 33 milijuna eura, a u novu poslovnu zgradu 25 milijuna eura. Ulaganja bi mogla biti i veća ako Delta uspije dobiti građevinske dozvole za trgovački centar i hotel s pratećom poslovnom zgradom

Delta Holding ove godine namjerava uložiti oko 58 milijuna eura u poljoprivredu i izgradnju nove poslovne zgrade u Novom Beogradu, najavio je na konferenciji za medije Dejan Jeremić, izvršni potpredsjednik Delta Holdinga, piše portal eKapija.com.

U Delta Agrar bit će uloženo oko 33 milijuna eura i to u primarnu proizvodnju 29,25 milijuna eura (voćarstvo i povrtarstvo 12,73 mil. eura, ratarstvo 9 mil. eura, stočarstvo 7,52 mil. eura), u kompanije Florida Bel 0,26 milijuna eura, Danubius 1,32 milijuna eura i u Yuhor 2,01 milijuna eura, pojasnio je Jeremić.

U novu poslovnu zgradu Delta Holdinga na lokaciji pored hotela Crowne Plaza bit će uloženo 25 milijuna eura.

“Uskoro će biti gotovo idejno rješenje za novu poslovnu zgradu, u tijeku je natječaj za projektiranje zgrade, a 1. lipnja očekujemo početak gradnje”, rekao je Jeremić.

Dodao je da Delta Holding planira izgraditi još jednu zadužbinu, ovoga puta u Kragujevcu gdje će osnovati Centar za sport i rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Najavljeno je da bi gradnja mogla početi u travnju ili svibnju.

Miroslav Mišković, predsjednika Delta Holdinga, rekao je da bi ulaganja mogla biti i veća kao kompanija dobije građevinske dozvole. “Novac je spreman, a mi smo spremni da počnemo graditi 30 dana nakon dobivanja dozvola.”

Riječ je o trgovačkom centru na Autokomandi, spomenutoj novoj poslovnoj zgradi Delta Holdinga, hotelu visoke kategorije i pratećoj poslovnoj zgradi na lokaciji između Deltine zgrade i hotela Hyatt u Novom Beogradu. Na tim poslovima bilo bi zaposleno između osam i deset tisuća građevinskih radnika.

Za trgovački centar Delta Planet je namijenjeno 200 milijuna eura, dok je za hotel i poslovnu zgradu u osigurano 110 milijuna eura.

Jeremić je rekao da se s Intercontinental Hotel Groupom pregovara o mogućnosti da novi hotel posluje pod njihovim brendom.

Po rezultatima poslovanja 2014. bila je najuspješnija za Delta Holding od izbijanja gospodarske krize. Prošle godine Delta je u proračun Srbije uplatila 90,5 milijuna eura, a izvoz poljoprivrednih proizvoda porastao je 45 posto u odnosu na prethodnu godinu, dosegnuvši vrijednost od 53 milijuna eura.

“Očekujemo da će u 2015. rast EBITDA dosegnuti 62 milijuna eura, što je 18,23 posto više u usporedbi s prošlo, godinom, a planirana vrijednost izvoza iznosi 75 milijuna eura”, rekao je Jeremić. (banka.hr)