Kompanija Delta Holding je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila operativni profit prije oporezivanja od 2,7 milijardi dinara (23,2 milijuna eura), što je za 18 posto više nego u istom lanjskom periodu, a izvoz u odnosu na isto razdoblje 2013. udvostručila, priopćeno je danas iz te kompanije.

Delta je od siječnja do kraja lipnja ostvarila ukupan promet od 27 milijardi dinara (232 milijuna eura), pri čemu je na inozemnom tržištu ostvaren prihod od 2,3 milijarde dinara. Rastu izvoza, pored prometa žitarica, najveći doprinos dao je izvoz mesa i prerađevina, navode iz kompanije.

U proračun Republike Srbije, po osnovu direktnih i indirektnih poreza, Delta Holding je uplatio 5,83 milijardi dinara.

Izuzetno dobri rezultati zabilježeni su na imanjima Delta Agrara, gdje je u prosjeku požnjeveno 7,54 tone po hektaru pšenice izuzetne kvalitete.

Za cijelu poslovnu godinu u Delta Holdingu, kako su najavili iz kompanije, najznačajnije će biti investicije. U prvih šest mjeseci započeta je izgradnja druge hladnjače na imanju Podunavlje u Čelarevu i izgradnja novog Deltinog distributivnog centra u Staroj Pazovi koji će, po završetku krajem siječnja 2015, zaposliti 400 novih radnika.

Iz kompanije najavljuju investicije vrijedne 200 milijuna eura u nastavku godine.

U prvom polugodištu 2014. za društveno odgovorno poslovanje Delta Holding je izdvojio 1,04 milijuna eura, od čega su direktne donacije bile 903.500 eura. U 262 akcije pružena je pomoć za 141.407 ljudi.

Humanitarna aktivnost je uglavnom bila usmjerena na sanaciju katastrofalnih poplava i u tu svrhu Delta je do sada donirala novca i robe u vrijednosti 501.365 eura. U okviru robnih donacija isporučeno je 190 tona stočne hrane za poljoprivredne proizvođače iz sedam općina u Srbiji, navodi se u priopćenju. (Tanjug.rs)