matija-kvasina_zarka-klopotan_viktor-pavlinic_1Biti od pomoći potrebitima oplemenjuje i davatelja i primatelja. Vodeći se upravo ovom premisom djelatnici Tele2 i ove godine nastavili su niz svojih humanitarnih djelovanja, pa su tako na radionici uz stručni nadzor i provjeru sklopili 22 bicikla koja su donirali Centru za autizam u Zagrebu.

Uručenje bicikala, toliko potrebnih za razvoj motoričkih vještina i koordinaciju djece s autizmom, svojom je prisutnošću podržao i naš proslavljeni biciklist Matija Kvasina, pobjednik Tour of Croatia 2016.

“Naša je želja bila uključiti djelatnike u društveno odgovoran rad obzirom da time, osim što radimo na međusobnom zbližavanju, djelujemo i za opće dobro. Tako smo do sada na razne načine doprinosili institucijama koje se brinu o djeci s posebnim potrebama, od uređenja okoliša do renoviranja prostora u kojima borave. Zahvalnost te djece nama je najveća nagrada, a atmosfera timskog rada prenosi se kasnije i u našu svakodnevicu”, rekla je direktorica ljudskih resursa Tele 2 Željka Košanski.

Da Tele2 Hrvatska provodi i društveno odgovorne aktivnosti koje kompanija organizira na globalnom nivou, potvrdio nam je predsjednik Uprave Tele2, gosp. Viktor Pavlinić, koji je istaknuo da je u tijeku i natječaj za Reach of Change – Budi promjena, korporativni program društvene odgovornosti za pomoć djeci u domeni zdravlja, razvoja, zaštite i sudjelovanja, a ove godine će finalist iz područja start-up socijalnog poduzetništva dobiti potpunu podršku za provedbu svoje poslovne ideje.

“Svladati vještinu vožnje bicikla za mnoge je osobe s teškoćama u razvoju veliki izazov, stoga nam je donacija Tele2 posebno važna jer ćemo moći većem broju djece omogućiti da u sigurnim i kontroliranim uvjetima steknu za njih toliko značajne vještine i razviju kognitivne sposobnosti, ali i komunikacijske kompetencije. Njima je vožnja po obližnjem parku svojevrstan Tour of Croatia, zato hvala djelatnicima Tele2, ali i Matiji koji je dodatno razveselio djecu,“ izjavila je pri preuzimanju donacije ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan.

djeltanici-tele2_1Njegujući svjesnost o potrebi pomoći onima kojima je pomoć potrebna, Tele2 je razveselio mališane Centra za autizam i pružio im mogućnost da steknu nova znanja i vještine i ugrade ih u svoje samopouzdanje, a oni su to nagradili svojim širokim osmijesima i čvrstim zagrljajem.