Tržišne komunikacijeLidl Hrvatska i Hrvatski Caritas u zajedničkoj akciji "Pomagati je lako!"

Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas u zajedničkoj akciji “Pomagati je lako!”

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas šestu godinu zaredom organiziraju veliku humanitarnu akciju “Pomagati je lako!” koja se i ove godine provodi na nacionalnoj razini i pomaže velikom broju siromašnih obitelji i pojedinaca.

Ove su godine iz Pule pozvali građane Hrvatske da se uključe u akciju koja pomaže najsiromašnijima, i to u razdoblju od 3. studenoga do 31. prosinca 2016., uključujući sve Lidlove trgovine i sve nad/biskupijske Caritase.

Na danas održanoj konferenciji za medije objavljeno je da je u ovoj hvalevrijednoj akciji do sada prikupljeno oko 30.000 proizvoda. Sada već tradicionalno, Lidl Hrvatska je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u proizvodima, u vrijednosti od 100.000 kuna, usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja i prihvatilištima za beskućnike, kako bi i njihovi blagdani bili što ljepši.

“Lidlovi kupci još jednom su pokazali iznimnu osjetljivost prema socijalno najugroženijim građanima. Ovo je dokaz da nekad i najmanja gesta koju napravimo za naše bližnje može napraviti razliku i pokrenuti promjenu. Naši su kupci, odvajajući onoliko koliko mogu i ostavljajući proizvode u košarama u trgovinama, zaista promijenili svakodnevicu najpotrebitijim sugrađanima – hvala im na njihovu nesebičnom doprinosu. Dodatnom donacijom od 100.000 kuna želimo doprinijeti što ugodnijim blagdanima onima kojima je pomoć dobrodošla”, izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Osim voditeljice Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marine Dijaković, prisutnima se s rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!” obratio ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara i tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg. Događaj je vodio glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić.

Lidl je podržao i Caritasovu akciju “Za 1000 radosti” – humanitarnu prodaju božićnih drvaca, donirajući ih SOS Dječjem selu Hrvatska, kako bi svaka kuća u SOS Dječjem selu Ladimirevci i Lekenik dobila božićno drvce.

U akciju “Pomagati je lako!” može se uključiti sve do 31. prosinca 2016. godine, i to kupnjom namirnica i potrepština u svim Lidlovim trgovinama te odlaganjem u za to predviđene košare.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...