dmBIO_proizvodiTvrtka dm-drogerie markt razvila je vlastitu robnu marku hrane iz ekološke proizvodnje – dm Bio – čiji se proizvodi od ponedjeljka, 20. travnja mogu kupiti u svim prodavaonicama dm-a u Hrvatskoj.

Trenutačno se na policama nalazi oko 40 proizvoda, a daljnje širenje asortimana marke dm Bio očekuje se u rujnu.

“Više od 70 posto kupaca vjerno je dm-u upravo zbog izvrsne cijene i kvalitete proizvoda naših robnih marki. U skladu sa željama i navikama kupaca, cilj nam je vlastitom robnom markom pokriti sve kategorije proizvoda koje nudimo, uključujući i proizvode osviještene prehrane”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a za Nabavu, marketing i odnose s javnošću.

dm Bio prva je vlastita robna marka dm-a u kategoriji hrane, a u ponudi ima prehrambene proizvode i namirnice iz ekološke proizvodnje.

Među proizvodima koji će nositi ime dm Bio nalaze se razni voćni napici, napici od žitarica, mlijeko, začini, ulja te mahunarke i žitarice poput bulgura, amaranta i heljde te prosa ili leće.

Poljoprivredni sastojci svih proizvoda dm Bio marke potječu iz kontrolirane ekološke proizvodnje. Uzgoj i proizvodnja sirovina koje se koriste u proizvodima baziraju se na organskim gnojivima, mineralima i pesticidima biljnog podrijetla, a izbjegava se korištenje gnojiva i pesticida sintetičkog i kemijskog podrijetla.

Jedan od ciljeva dm-a je kontinuirano usavršavanje asortimana proizvodima koji će kupcima pomoći da donesu zdrave odluke i razvijaju zdrave navike.

Razvijanjem vlastite robne marke hrane proizvedene u skladu s principima održivog razvoja, dm kupcima želi omogućiti da izborom proizvoda pozitivno utječu na svoje zdravlje, ali i na očuvanje okoliša.