Tržišne komunikacijeDOPdm u potpunosti prešao na zelenu energiju

dm u potpunosti prešao na zelenu energiju

U 2023. godini dm je nastavio s ulaganjima u povećanje energetske učinkovitosti te je pristupio programu ZelEn zahvaljujući kojem 100 posto energetskih potreba podmiruje isključivo korištenjem energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

“Uz odgovornu proizvodnju dm marke te kontinuiranu optimizaciju proizvodnih procesa, prijelaz na korištenje energije iz obnovljivih izvora predstavlja važan dio dm-ove strategije smanjenja utjecaja kojeg naše poslovanje ima na okoliš. Ponosni smo što smo dio ove zelene priče koja dm-u omogućuje da nastavi svoj dugogodišnji put prema još održivijem korištenju prirodnih resursa u svim aspektima našeg poslovanja”, izjavio je Branko Zvonarić, prokurist i voditelj resora Ekspanzije u dm-u.

Samo u prošloj poslovnoj godini dm je iz solarne energije u Upravno-distributivnom centru u Zagrebu proizveo 588 MWh električne energije za vlastitu potrošnju te je umanjio emisije CO2 za 338 tona. Program ZelEn omogućit će dm-u dodatno smanjenje emisija jer su njime obuhvaćene i prodavaonice dm-a diljem Hrvatske koje od sada koriste isključivo energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora energije.

Prvu solarnu elektranu dm je postavio 2014. godine na krov Upravno-distributivnog centra, a širenjem poslovanja i prodajne mreže dm je nastavio razvijati i svoju strategiju učinkovitog upravljanja resursima. Tako je, u sklopu projekta poboljšanja energetske učinkovitosti Upravno-distributivnog centra i logističkog centra u Zagrebu, dm postavio dodatne fotonaponske panele na krovne plohe građevina te je zamjenom postojećih tehnoloških rješenja poput kotlovnice i sustava rasvjete novim, održivijim tehnologijama smanjio potrošnju energije za više od 27 posto.

ZelEn je program HEP Opskrbe čiji je cilj promicanje ekološkog pristupa proizvodnji i afirmiranje održivih izvora energije. Doprinos očuvanju okoliša ZelEn osigurava i putem Fonda u koji se uplaćuju sva sredstva od prodaje, a kojim HEP Opskrba podržava realizaciju projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...