dma-kupci-ulaz-large-midiPrema istraživanju Best buy award potrošači u Hrvatskoj tvrde kako im lanac trgovina dm nudi najbolji omjer cijene i kvalitete kada je riječ o kozmetici.

dm je s 52,7% glasova u ovoj kategoriji uvjerljivo zauzeo prvo mjesto. Na drugom mjestu smjestio se Kozmo s 5,7% glasova, a slijede ga Müller s 3,5%, potom Limoni s 2,5% te IRIS s 1,9% glasova.

Rezultat je ovo istraživanja Best Buy Award – DEEPMA koje je proveo zagrebački Centar za istraživanje tržišta GfK za potrebe certificiranja Best Buy Award 2010./2011.

Zanimljivo je također da su se od svih trgovačkih marki u više od 300 ispitanih kategorija Best Buy Award, među prvih pet pozicioniranih u svakoj od kategorija najčešće pojavljivale dm-ove robne marke.

Bio-/ekoproizvodi, kozmetika općenito, ženska kozmetika općenito, dječja kozmetika općenito, losioni za tijelo, higijenski ulošci, tamponi, sredstva za intimnu higijenu, sredstva za čišćenje stakla, spužve i krpe za pranje posuđa, dječje pelene te vlažne maramice kategorije su u kojima su dm-ove robne marke Alnatura, Balea i Jessa nalaze u prvih pet ponuđača najboljeg omjera cijene i kvalitete.

Trgovačka tvrtka dm-drogerie markt osnovana je u Njemačkoj 1973., odakle se već 1976. širi na tržište u Austriji, dok u posljednjem desetljeću bilježi snažan razvoj na prostorima tranzicijskih zemalja, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Bugarske.

Danas je prisutna s više od 2200 prodavaonica u 11 zemalja diljem Europe, zapošljava više od 33.000 djelatnika koji ostvaruju godišnji promet od 5,2 milijarde eura, čime predstavlja vodeću tvrtku u svom tržišnom području. Svoj uspjeh temelji na ugodnom ozračju prostora, povoljnim cijenama te usluzi i stručnosti djelatnika.

Prva prodavaonica dm-a u Hrvatskoj otvorena je u Zagrebu 9. svibnja 1996. čime dm postaje predvodnik drogerija tipa samoposluga na našem tržištu. Od tada je, u proteklih 15 godina u Hrvatskoj otvoreno 135 prodajnih mjesta u 54 grada koji zapošljavaju više od 1000 ljudi.