cargo-partner uspješno je dovršio izgradnju modernog logističkog kompleksa u blizini Zračne luke Ljubljana sa skladišnim prostorom od 25.000 četvornih metara. iLogistički centar radi od početka kolovoza, a službeno otvorenje će biti u rujnu.

iLogistički centar od ukupno 25.000 četvornih metara skladišnog i 4.000 četvornih metara uredskog prostora trenutno je jedan od najvećih skladišnih kompleksa u regiji. Namijenjen je opsluživanju klijenata i partnera u Sloveniji, kao i drugim zemljama srednje i jugoistočne Europe. Unatoč složenosti i veličini zgrade, gradnja je završena u roku od jedanaest mjeseci. Operativne aktivnosti skladišta započele su s radom već od početka kolovoza, a započelo je preseljenje ureda i skladišta lociranih u Ljubljani.

Novi cargo-partnerov iLogistički centar u blizini Zračne luke Ljubljana nudi kratkoročno i dugoročno skladištenje, kao i sveobuhvatan portfelj usluga s dodanom vrijednosti, uključujući pakiranje, označavanje, cross-docking, konsolidaciju, višekanalnu distribuciju, e-fulfilment i ostale usluge ugovorne logistike. Skladište ima 44 utovarna mjesta za kamione i kapacitet skladištenja od preko 20.000 utora za palete. Uz sve to, lokacija ima površinu od 5.000 četvornih metara za cross-dock skladištenje.

“Novi iLogistički centar velika je prekretnica za cargo-partner u Sloveniji. Sigurni smo da ćemo potaknuti rast, i to ne samo lokalno u Sloveniji, već i u široj regiji. Istodobno, vjerujemo da će novo i suvremeno radno okruženje biti motivirajuće za naše kolege“, kazao je Viktor Kastelić, generalni direktor za cargo-partner Slovenija.

cargo-partner prisutan je u Sloveniji od 1996. i trenutno broji preko 100 zaposlenika. Novootvoreni iLogistički centar Ljubljana u prvoj fazi otvara 30 novih radnih mjesta što je značajan doprinos gospodarskom razvoju regije. Agencija SPIRIT Slovenija je 2018. pozdravila cargo-partnerov doprinos sa nagradom Invest Slovenia FDI u kategoriji „Logistički centar / središte“.