Zbog sve snažnije potrebe za većim distributivnim prostorom, što je pak posljedica brzorastućeg izvoza te e-commerce segmenta, DPD Croatia 21. siječnja službeno počinje raditi na novoj lokaciji u novom poslovnom kompleksu, objavljeno je iz kompanije. Tog će datuma s radom započeti uprava DPD-a, a HUB i depo od 28. siječnja od kada će i svi krajnji korisnici usluga, odnosno primatelji svoje pakete moći preuzeti na novoj lokaciji.

Novo sjedište DPD Croatia seli se na krajnji istok grada Zagreba, točnije u Sesvete, na adresu Slatinska 7. Nova lokacija izabrana je primarno zbog dobre prometne povezanosti (brza cesta i zaobilaznica), zatim zbog blizine industrijske zone na istoku Zagreba, kao i blizine javnog prijevoza (autobusni i željeznički kolodvor), što je važno za zaposlenike i klijente.

Riječ je novom HUB-u i depou te pratećem uredskom prostoru koji se zajedno prostiru na parceli veličine gotovo 14.000 četvornih metara. Skladišno-manipulativnom prostoru pripada preko 3.000 četvornih metara, a uredima 800 četvornih metara s mogućnošću daljnjeg širenja.

Specifičnost novog kompleksa jest cross-dock (pretovarno) skladište, među prvim takvima u Hrvatskoj, a koje se gradi u skladu sa standardima DPDgroup, što podrazumijeva korištenje trenutno dostupne sortirne tehnologije. Uz to, finalna faza projekta uključivat će ukupno 84 utovarno-istovarna vrata, što će direktno utjecati na učinkovitost operativnih procesa, točnije na procese sortiranja po satu. Tome će uvelike pridonijeti i sortirna traka koja će biti dugačka skoro 200 metara, dok će u HUB-u ona biti na visini od 2,2 metra. U kompaniji očekuju kako će se veliki kvantitativni skok dogoditi i u dnevnim sortirnim kapacitetima pa će se u novom distributivnom centru sortirati i preko 25.000 paketa dnevno.

Također, otvaranje novog HUB-a i depoa donosi snažniji rast DPD-u, što automatski vodi ka većoj potrebi za novom radnom snagom u operativnim procesima, odnosno nova zapošljavanja u ovoj tvrtki.