DPD otvorio novi City depo u Zagrebu

Sada su privatni i poslovni primatelji iz Zagreba, uz već otvoreni City depo u Gundulićevoj koji uspješno posluje već tri godine, dobili još jedan City Depo u kojem će uz pomoć myDPD aplikacije moći preuzeti pakete kada njima najviše odgovara

DPD Croatia otvorio je drugi City depo u Zagrebu, na adresi Svetice 8 koji slijedi ciljeve održive gradske dostave odnosno nastoji se približiti što više primateljima i pošiljateljima paketa te time smanjiti emisiju CO2.

Iako gradska logistika osigurava glatko funkcioniranje gradova, pomaže u opskrbi trgovina, opskrbi potrošača i uklanjanju otpada, istodobno ona stvara i izazove modernog doba kao što su zagušenje zraka, buka, onečišćenje, štetne emisije i sigurnost. “U DPD-u, kao i u čitavoj grupi Geopost, svakodnevno preispitujemo urbanu logistiku kako bismo se pripremili za bolje sutra. Znamo da ne postoji jedno, brzo rješenje, stoga djelujemo u cijelom logističkom lancu kako bismo povećali učinkovitost i smanjili štetni utjecaj”, poručuju iz tvrtke.

Smatraju kako je ključ za postizanje održive urbane mobilnosti potpuno ukidanje vozila sa štetnim emisijama, uvođenje bicikala i otvaranje urbanih depoa čime se usluge približavaju krajnjim korisnicima u urbanim središtima. Iz tog razloga, DPD je novi gradski depo odlučio otvoriti u širem središtu grada, na frekventnoj lokaciji, a na svega pet minuta hoda od najvećeg parka u gradu Zagreba, Maksimir.

Sada su privatni i poslovni primatelji iz Zagreba, uz već otvoreni City depo u Gundulićevoj koji uspješno posluje već tri godine, dobili još jedan City Depo u kojem će uz pomoć myDPD aplikacije moći preuzeti pakete kada njima najviše odgovara. Također, iz City Depoa Svetice moguće je i slanje paketa diljem Hrvatske, Europe, ali i širom svijeta.

“Prva smo globalna tvrtka za dostavu paketa koja ima svoje ciljeve za smanjenje CO2 odobrene od strane inicijative Science Based Target (SBTi). Naš kratkoročni cilj je smanjiti emisije CO2 za 43% do 2030, dok dugoročni cilj predstavlja smanjenje emisije CO2 za 90% do 2040. godine”, istaknuli su također u DPD-u.

“Naše akcije obuhvaćaju operacije u ključnim područjima utjecaja, uključujući dostavna vozila i skladišta. Zato nam je iznimno drago da smo otvaranjem našeg drugog City depoa u Zagrebu korak bliže smanjenju emisija CO2”, izjavio je Igor Jakovljević, generalni direktor DPD Croatia.

DPD City Depo Svetice radi od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPočela berba maslina u Agrolaguni, očekuje se proizvodnja 150 tisuća litara ulja
Sljedeći članakLidl započinje suradnju s 35 novih domaćih dobavljača