jatrgovac-rujan-2012-largeZahvaljujemo svim dosadašnjim suradnicima, partnerima i oglašivačima koji su podržali i učinili ovu inicijativu mogućom te pozdravljamo nove koji će nam se tek pridružiti u ovom projektu

Prošle su skoro dvije godine otkada smo pokrenuli vlastiti projekt društveno odgovornog poslovanja, kada smo odlučili dati dodatan doprinos razvoju i boljitku sektora maloprodaje i robe široke potrošnje u kojem radimo i djelujemo. Početak nije bio nimalo lak, a pored svih tržišnih i gospodarskih neprilika i pritisaka još je veći izazov bio ustrajati i ostvariti zacrtani plan.

Unatoč svemu, nismo uzmakli ni pedlja od svog prvotnog obećanja, dapače širili smo krug znanja i povjerenja. Uz naše redovne čitatelje, profesionalce iz struke, omogućili smo da jednako kvalitetne informacije i edukativan sadržaj dopre i do onih koji će to tek postati: današnjih đaka i studenata, sutrašnjih promotera i hostesa, junior brend menadžera, vrlo brzo, voditelja i direktora.

Tako je svaki mjesec uz redovnu nakladu, koju individualno primaju lideri ove industrije, magazin Ja TRGOVAC postao dostupan u svim trgovačkim školama, akademijama i ekonomskim fakultetima diljem zemlje.

Čak 20% naklade distribuira se potpuno besplatno na spomenute obrazovne ustanove, a dodatan trošak i izazov svakako predstavljaju izdanja koja je potrebno tiskati zasebno jer sadrže informacije usmjerene isključivo na djelatne osobe u sektoru maloprodaje (novi proizvodi u kategoriji duhanskih i alkoholnih proizvoda) i nisu namijenjene široj javnosti.

Ipak, trud se isplatio jer iz godine u godinu daje pozitivne rezultate o čemu svjedočimo iz brojnih pisama zahvale i pohvala koje smo primili od početka ove inicijative.

Profesori, studenti i učenici koriste materijale iz magazina u svom svakodnevnom radu i razvoju kako bi ova nova generacija mogla spremnije nastupiti na tržištu rada, unaprijed se upoznati s proizvodima, trendovima, pristupom i načinom promišljanja u najbrže rastućoj gospodarskoj grani – proizvodnji robe široke potrošnje i trgovini.
Stoga ovom prilikom želimo zahvaliti svim dosadašnjim suradnicima, partnerima i oglašivačima koji su podržali i učinili ovu inicijativu mogućom te pozdravljamo nove koji će nam se tek pridružiti u ovom projektu.

“Časopis Ja trgovac je osvježenje za učenike i profesore obrazovnih profila prodavač i komercijalist u Ekonomskoj školi Požega. Brojni nastavni sadržaji iz nastavnog predmeta Poznavanje robe su obogaćeni zanimljivim tekstovima, fotografijama, statističkim pokazateljima u časopisu Ja trgovac. Divne fotografije učenici prilažu kao priloge u radne mape ili uz bilješke i pomažu u demonstraciji nastavnog sadržaja. Kako je časopis aktualan, upoznajemo se s novim proizvodima, znakovima kakvoće, pakovinama.“

Višnja Menđel Troha, profesorica
Ekonomska škola Požega

“Svakom studentu podijelim po jedan broj časopisa te zajedno komentiramo pojedine teme, a neke su od njih studenti obavezni pismeno obraditi. Studenti su rado prihvatili činjenicu da se njima redovito podijeli (i to iz ruku profesora na nastavnom satu!) stručni časopis vezan uz njihovu struku, do te mjere da i ne slušaju nastavu već radije čitaju vaš časopis, pa moram pripaziti da ga zato podijelim na kraju, a ne na početku sata.“

Doc. dr. sc. Aleksandra Krajnović, profesorica
Sveučilište u Zadru

“Kako Visoka poslovna škola Libertas na prijediplomskom studiju u programu ima niz kolegija komplementarnih s trgovinom uopće te jedina kod nas uspješno izvodi ‘Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine’ kao jedan od smjerova na dvogodišnjem diplomskom specijalističkom studiju, ovaj specijalizirani magazin koriste i profesori i studenti. Ja trgovac je magazin koji nam znatno pomaže u nastojanjima da studentima pružimo kvalitetna, praktično upotrebljiva i aktualna stručna znanja koja im omogućuju relativno brzo i lako ulaženje na tržište rada.”

prof.dr.sc. Duško Pavlović, dekan
Visoka poslovna škola Libertas-Zagreb

“Izuzetno smo zadovoljni s vašim listom jer smatramo da obrađujete aktualne teme vezane uz sektor trgovine te ga koristimo u nastavnom procesu i izvannastavnim aktivnostima. Također zahvaljujemo što je list besplatan.“

Darko Grgurić, ravnatelj
Trgovačka škola Zagreb

“Novi proizvodi koje je promovirao Vaš list poslužili su nam za praćenje marketinških aktivnosti naših i stranih proizvođača. Vašu publikaciju koristili smo u izvođenju praktične nastave, a poslužila nam je za izradu plakata i prezentacija. Nadamo se da će magazin i dalje izlaziti u tako luksuznom izdanju i da ćete nam ga i dalje dostavljati na našu adresu.“

Dušanka Novak, ravnateljica
Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

“Naši učenici koriste časopis za izradu seminarskih i završnih radova te plakata prilikom grupnog rada na nastavi i sl. Nastavnici, pak, posebno ističu što se u svakom broju obrađuje vrlo detaljno jedna kategorija proizvoda (npr. voda, sladoledi i sl.) u kojem se taj proizvod obrađuje stručno i iznose trendovi na lokalnom, regionalnom i svjetskom tržištu te statistički podaci koje bi inače bilo teško prikupiti i obraditi.“

mr.oec. Nataša Vibiral, ravnateljica
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar

“Drago mi je što zbog vas postoji časopis koji je izuzetno zanimljiv i edukativan za nas mlade koji smo studirali i završili Ekonomski fakultet. Da nema Vašeg časopisa vjerojatno ne bi imali prilike čitati kvalitetna štiva iz naše struke. Osobno Vam se zahvaljujem i šaljem vam pohvalu zato što mi je neizmjerno drago da kod nas u državi postoji i nešto drugo osim tzv. ‘žute štampe’.”

Nina Jurlina, diplomant
Ekonomski fakultet Osijek

Društveno odgovorno poslovanje – vlastiti primjer

Obrazovne ustanove ekonomsko/trgovačkog smjera uključene u besplatnu distribuciju magazina Ja TRGOVAC:
Ekonomski fakultet Zagreb
Visoka poslovna škola Libertas
Veleučilište VERN
Cotrugli Business School
Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM)
Visoka škola Nikola Šubić Zrinski
Trgovačka Škola Zagreb
Ekonomska škola Katarina Zrinski
Konzum akademija
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
Ekonomski fakultet u Splitu
Trgovačka škola Split
Ekonomski fakultet u Osijeku
Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas – Osijek
Ekonomski fakultet u Rijeci
Sveučilište u Zadru
Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola – Zadar
Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu – Pula
Gospodarska škola Varaždin
Ekonomska i trgovačka škola Čakovec
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar
Srednja škola Koprivnica
Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac
Ekonomska škola Sisak
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod
Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci
Ekonomska škola Požega
Ekonomska škola Šibenik
Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik