Tvrtka Biovega predstavila je u okviru svoje ekološke robne marke Ekozona nove proizvode iz programa zimnica koji zadovoljavaju kriterije organskog kiseljenja hrane te ne sadrže umjetne boje, kemijske aditive ni pesticide.

Povrće iz kontroliranog organskog uzgoja sačuvano je u Ekozona zimnici po najvišim ekološkim standardima kako bi se sačuvao njihov puni okus, kao i vrijedni vitamini i minerali.

Ukiseljeno povrće tradicionalno se koristi u zimskim danima kao izvor enzima i vitamina posebno važnih za snaženje našeg tijela te kao prirodna pomoć u obrani od gripe i prehlade. Ekozona kisela cikla, kupus i krastavci ukiseljeni su ekološkim octom te su dostupni kupcima trgovačkog lanca Konzum.

Ekozona na tržište donosi tri vrste ukiseljenog povrća:

Ekozona cikla kisela rezana: Kuhana je u ekološkom octu te ju zbog hranjive vrijednosti i bogatstva minerala treba što više jesti, samu ili u kombinaciji s drugim povrćem. Ekozona kisela cikla dostupna je u pakiranju od 710 g po informativnoj cijeni od 16,99 kn.

Ekozona kiseli kupus: Omiljena salata dostupna potrošačima cijele godine. Nastaje kao rezultat prirodne fermentacije, uslijed djelovanja bakterija sadržanih u kupusu te soli. Fermentacija proizvodi mliječnu kiselinu koja je glavni uzročnik karakterističnog mirisa i arome kiselog kupusa. Kiseli kupus cijenjen je kao salata upravo zbog svoje sočnosti te prijatnog osvježavajućeg okusa. Kiselo zelje tradicionalni je element zimske prehrane, a služi kao izvor enzima i vitamina naročito važnih u obrani od gripe i prehlade. Ekozona kiseli kupus dostupan je u pakiranju od 680 g po informativnoj cijeni od 16,99 kn.

Ekozona kiseli krastavci: Proizvedeni su od probranih sorti organski uzgojenih krastavaca prema tradicionalnoj recepturi, a odlikuju se ugodnim okusom, specifičnom aromom i hrskavom teksturom. Ekozona kiseli krastavci začinjeni su koprom koji dodatno zaokružuje okus. Proizvod je dostupan u pakiranju od 670 g po informativnoj cijeni od 19,99 kn.