Trgovačkom lancu Lidl Hrvatska drugu godinu za redom uručen je certifikat “Poslodavac Partner” čime je ova kompanija potvrdila da zadovoljava visoke standarde kvalitete upravljanja ljudskim resursima, priopćeno je iz Lidla.

Certifikat je članu Uprave Lidla Goranu Bjelici uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje certifikat Poslodavac Partner.

Za dobivanje Certifikata “Poslodavac Partner” kompanije moraju proći kroz složeni certifikacijski proces u kojem tim stručnjaka tvrtke Selectio ocjenjuje procese upravljanja ljudskim resursima u različitim područjima koja su važna za uspješno upravljanje ljudskim potencijalima.

U procesu certificiranja posebna pažnja poklanja se strateškom upravljanju zaposlenicima, procesu privlačenja i zapošljavanja novih radnika, praćenju radne uspješnosti, motiviranju i nagrađivanju zaposlenika, usavršavanju i razvoju radnika te odnosu sa zaposlenicima.

Lidl Hrvatska se u ovogodišnjem certifikacijskom procesu posebno istaknuo maksimalnim brojem bodova u području regrutiranja i selekcije potencijalnih kandidata za posao.

To znači da kandidati koji su zainteresirani za rad u kompaniji Lidl Hrvatska mogu očekivati da će biti odabirani isključivo prema svojim znanjima i vještinama, te da će kroz cijeli proces biti uvažavani i informirani.

Ovim procedurama trgovački lanac Lidl Hrvatska pokazuje da mu je važno zaposliti najkvalitetnije zaposlenike kojima se nude prilika za razvoj karijere unutar kompanije i konkurentna primanja.

Proces interne edukacije unutar tvrtke Lidl rezultat je sinergije višegodišnjeg poslovanja u Hrvatskoj i razmjene iskustava s ostalih 20 tržišta na kojima Lidl kao multinacionalna kompanija posluje.

Ovakvim procesom edukacije zaposlenici se ciljano i sustavno razvijaju što im otvara nove mogućnosti u smislu napredovanja i stjecanja iskustva i znanja. Znanja i vještine ljudi značajan su potencijal koji utječe na vrijednost Lidla na tržištu, a samim time ove kategorije imaju važan utjecaj i na poslovni rezultat.

Od 2005. godine, kada je pokrenut projekt Poslodavac Partner, ovom metodologijom certificirano je 55 organizacija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ovog su trenutka 24 kompanije dobitnici ovog prestižnog certifikata.

Certifikat “Poslodavac Partner” za izvrsno upravljanje područjem ljudskih resursa i procesima zapošljavanja na hrvatskom tržištu rada, kompanija Lidl prvi je put dobila 2011. godine, navodi se u priopćenju.